Els 'clicks' tornen a Girona en la 3a Fira de Col·leccionisme Playmobil

Tindrà lloc els dies 10 i 11 de novembre

Els icònics clicks de Playmobil tornen per tercer any consecutiu a Girona després de les Fira de Mostres per seguir estimulant la imaginació i la creativitat dels nombrosos fans de la joguina alemanya, creada per Hans Beck l’any 1974.

Durant la roda de premsa de presentació de la 3a edició de la fira, que ha tingut lloc a la botiga Abacus Centre de Girona, Ignasi Puig, director de l’esdeveniment, ha explicat que després de la valoració tan positiva que van fer dels resultats de l’any passat, van agafar el compromís de “recórrer les millors fires d’Europa per portar els millors diorames a Girona”. Ha afegit que per aquesta nova edició, han dut a terme “una aposta molt qualitativa amb 31 diorames de gran format de diferents països d’Europa com França, Bèlgica, Alemanya, Holanda i Luxemburg”.

Així mateix, la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha recalcat aquesta gran tasca d’internacionalització esmentant que “un 75% dels dioramistes venen de fora, i això vol dir que el producte que es troba en aquesta fira és diferent de les altres”. A més, ha assenyalat que en aquesta edició, la Fira Playmobil “ocupa tots els espais disponibles del Palau Firal, i estem molt contents d’aquest creixement exponencial”.

En només tres edicions, Girona ja s’ha convertit en una de les trobades més importants del col·leccionisme Playmobil d’Europa. Bona prova d’aquesta fita és el fet que al Palau de Fires hi haurà 31 diorames de gran format que ocuparan una superfície superior als 600 m2 dedicada a recreacions històriques, fantàstiques o relatives a la vida quotidiana.

El Palau de Fires serà l’escenari d’obres espectaculars com el “World map” del luxemburguès Cedric Evrard o la ciutat de “Rovaniemi” de l’alemany Michael van Hove “MacGayver”, que visitarà Girona per tercera vegada consecutiva. S’estrenaran a Girona dioramistes amb una llarga trajectòria a Europa com el francès Christophe Bunel, els holandesos Arno & Ingrid Vermolen i el col·leccionista belga Wim Stroobants, entre d’altres.

En l’edició 2018 també destaca l’original maqueta del col·leccionista francès Eric Marin, amb un diorama que combina figures grans amb les tradicionals de 7,5 cm., l’exuberant diorama “Las Vegas USA” de la parella holandesa Arno & Ingrid Vermolen, i la doble proposta de l’alemany Stefan Sternkiker, que torna a Girona després de quedar-ne enamorat en l’anterior edició.

En el capítol dels dioramistes catalans, cal assenyalar la nova proposta de la gironina Mireclick, que enguany presentarà una espectacular escena inspirada en la mítica Junfrau, l’estrena com a dioramista de Marta Gascón, d’Olesa de Montserrat, amb un diorama dedicat a Astèrix i Obèlix, o bé els consagrats Marc Barrios, Manel i Sergio Delgado, Bakari i Joel Soto, que per primera vegada exposaran les seves creacions a Girona.

Menció especial mereix el diorama a 10 mans “El setge d'El Álamo (23 de febrer - 6 de març de 1836)”, obra de 5 dioramistes catalans que ja són uns clàssics en la cita gironina del col·leccionisme Playmobil: Josep Virgós “Onemy”, Marcel Monfort, David Ferrer, Josep Ribas i Sergi Aranda.

Concurs El Click Amagat

Sorteig de 3 lots de productes Playmobil per valor de 50€, 30€ i 20€ respectivament entre els assistents a la Fira que participin en el Concurs d’El Click Amagat, que consistirà en trobar 3 figures Playmobil molts conegudes, amagades en els 31 diorames que configuren l’exposició internacional. El propòsit no és competitiu, de manera que el sorteig serà pur, és a dir, que totes les butlletes que continguin les dades mínimes per participar en el Concurs es consideraran vàlides, amb independència de si s’han localitzat correctament les figures amagades. El sorteig tindrà lloc el diumenge dia 11 de novembre a les 19.30 h al Palau de Fires de Girona. L’organització comunicarà als guanyadors l’establiment on es podran descanviar aquests vals de compra.

Gran Parc Infantil

Durant tot el cap de setmana, els infants que comprin una entrada a la Fira Internacional de Col·leccionisme Playmobil de Girona tindran l’oportunitat de pujar als inflables Playmobil, únics a Europa.

Instaclick Girona

Segona edició del Concurs de fotografia feta amb smpartphone d’imatges realitzades durant la celebració del Saló, a l’interior del Palau de Fires.. Instaclick Girona convida als visitants a publicar fotografies de l’Exposició Internacional de Diorames Playmobil al seu perfil d’Instagram amb el hashtag #InstaclickGirona2018.

Esdevindrà guanyadora la persona que hagi pujat la fotografia més creativa i original, i obtindrà com a premi una figura Playmobil XXL (model Pare Noël).

Taller 3D

Durant tot el cap de setmana, el col·leccionista alemany Bernd Hagmeier farà una demostració en directe de la seva especialitat, la reproducció de peces compatibles amb Playmobil fetes amb impressora 3D.

Aquest taller està especialment dedicat als col·leccionistes i creadors de la marca de joguines.

Sala de projeccions

Al primer pis del Palau de Fires, sessió contínua de curtmetratges protagonitzats pels Playmobils de diferents temàtiques: cavallers, pirates, amazones, agents secrets, històries de l’època clàssica, dracs i princeses...

Ambaixadors Playmobil

Una parella de personatges Playmobil donaran la benvinguda als assistents a la Fira, amb els quals es podran fer la primera selfie de la seva estada al Palau de Fires. Gratuït.

Tallers de Creativitat

Dissabte i diumenge durant tot el dia, els infants podran deixar volar el seu talent creatiu utilitzant diverses tècniques artístiques (llapis de color, cera, plastidecor, retolador, pintura acrílica, etc.) i emportar-se a casa les seves pròpies creacions. Patrocina: Abacus.

Sorteig de clicks personalitzats

A través de les xarxes socials de la Fira de Girona, aquesta setmana es durà a terme un sorteig aleatori entre tots els participants en què el guanyador/a tindrà al seu nucli familiar personalitzat en forma de clicks (pares, mares, fills) i també tindran l’entrada de franc a la fira. La tercera edició de la Fira Internacional de Col·leccionisme Playmobil de Girona tindrà lloc al Palau de Fires els dies 10 i 11 de novembre, de les 10:00 h a les 20:00 h, i el preu d’entrada serà de 3,5€ (gratuït pels infants menors de 2 anys).

En el Palau de Fires els assistents disposaran de servei de bar-cafeteria i també trobaran diferents propostes per menjar.