Protecció Civil manté activada l'alerta per mala mar a la Costa Brava

Les onades poden arribar fins als sis metres d'altura

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es manté per avui dimarts la previsió d'onades superiors als 2,5 metres d'altura (avís de nivell 1) a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, i també amb menor probabilitat a les comarques del Maresme, Selva, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Montsià i Tarragonès.

D'altra banda, el SMC manté l'avís de Nivell 2, amb onades superiors als 4 metres (mar brava), que probablement afectaran la comarca de l'Alt Empordà, i en menor grau de probabilitat al Baix Empordà. El fort onatge es pot produir també, amb grau de possible (menys del 30% de probabilitat) a les comarques de la Costa de Barcelona i Tarragona: Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Montsià, Selva i Tarragonès. Hi haurà mar de fons de l'est, i en alguns casos les onades poden arribar als 6 metres.

Finalment, el SMC ha emès per avui un avís de risc per vent de component nord-est, amb ràfegues que poden superar els 90 km/h i afectar, amb grau de possible (menys del 30%) les comarques del litoral i pre-litoral de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Selva, Tarragonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

De cara a la tarda, el risc de vent pot augmentar (entre el 30 i 70% de probabilitat) al Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Selva i Tarragonès; i afectar amb menor probabilitat l'Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Cap al final del dia el vent ha d'anar afluixant, i afectar amb poca probabilitat (menys del 30%) el Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Selva i Tarragonès.