Junqueras (ERC) i Puig (CiU) demanen el 'Sí' des de Girona a les consultes del 25A

Tots dos han remarcat la importància d'un futur referèndum per a Catalunya

L'auditori de la Mercè de Girona ha acollit aquest dissabte l'acte conjunt de final de campanya d'Esquerra Republicana i de Convergència i Unió pel sí a la consulta sobre la independència que se celebrarà aquest diumenge. En l'acte hi ha assistit l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras i el secretari general adjunt de CiU, Felip Puig. També hi han estat presents els polítics d'ambdues formacions de les comarques de Girona.

Per una banda, Junqueras ha destacat que la independència de Catalunya és 'el principal repte i el més beneficiós de cara al futur del país'. A més, ha remarcat que 'cal aprendre a treballar conjuntament' si es vol guanyar un referèndum d'autodeterminació. Paral·lelament, Puig ha explicat que cal que la gent entengui que a través de la participació s'està entrant a una nova etapa política 'en la qual només es podrà decidir el propi futur si s'aconsegueix una majoria social'. Puig, a més, ha afegit que la tercera onada de consultes sobiranistes d'aquest diumenge coincideix amb 'el final de la transició democràtica' que està marcant clarament amb aquesta 'amenaça' sobre l'Estatut de Catalunya, i que 'lamentablement', apunta, 'està més que sentenciat'.

L'escriptora i diputada d'ERC al Parlament de Catalunya, Maria Mercè Roca, i el diputat al Parlament de Catalunya per CiU a les eleccions de 2003, Esteve Vilanova, han estat els encarregats de presentar l'acte. En l'inici d'aquest acte conjunt de final de campanya, Vilanova ha fet referència a la mort aquest divendres de Ramon Torramadé, molt conegut al Gironés per la seva faceta independentista, ecologista i activista social.