Dos detinguts per robar dins els cotxes aparcats en dos supermercats de Palamós i Sant Antoni

Aprofitaven que les víctimes carregaven la compra al maleter

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes veïns de Palafrugell (Baix Empordà) com a presumptes autors d'un delicte de furt a l'interior del vehicle i un delicte de robatori amb força, també a l'interior del vehicle. Els dos lladres tenien 40 i 35 anys.

El primer dels fets es remunta al 8 de setembre a les 11 del matí, quan una senyora va denunciar que li havien robat la bossa de mà a l'interior del cotxe, que estava aparcat en un supermercat de Palamós. Tal com va explicar la dona, just quan sortia de fer la compra setmanal, va deixar la bossa de mà al seient i mentre col·locava les bosses al maleter, uns lladres li van sostreure. A l'interior hi portava la seva documentació personal, la del vehicle, diverses targetes bancàries, el telèfon mòbil i unes ulleres de sol.

El segon dels robatoris va ser durant la tarda del 19 d'octubre, en un cas molt similar. Una dona va denunciar que havia estat víctima de robatori amb força a l'interior del vehicle, que estava aparcat en un supermercat de Sant Antoni de Calonge. Els lladres van forçar la porta del darrera ràpidament i es va emportar la seva bossa de mà.

Els dos homes utilitzaven sempre el mateix modus operandi, ja que es col·locaven a l'aparcament d'un supermercat per vigilar les persones que sortien carregades amb les bosses. Quan veien que alguna víctima s'acostava al seu vehicle per deixar-hi la compra, la seguien i s'esperaven que col·loqués la bossa de mà al seient. En el moment en què la víctima anava fins al maleter per començar a col·locar les bosses del supermercat, els lladres s'ajupien i anaven fins a la porta del cotxe, per obrir-la i sostreure la bossa de mà.

El Grup de Delinqüència Urbana va investigar les dues denúncies de robatori i es va poder detenir els dos homes entre el 29 i el 30 d'octubre. A més, la policia va poder recuperar la bossa de mà robada en el supermercat de Sant Antoni de Calonge de forma íntegra i la va retornar a la seva propietària. De tota manera, la investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.

Els dos homes arrestats tenen antecedents i ja han passat a disposició judicial. El Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia a La Bisbal d'Empordà va decretar-ne la seva llibertat amb càrrecs.

Per tal d'evitar futurs casos de robatoris similars, els Mossos d'Esquadra recomanen que no es perdi de vista la bossa de mà en cap moment i s'estigui atent de qualsevol persona que es pugui acostar al voltant del vehicle.