Primer cap de setmana de Fires de Girona passat per aigua i amb malestar dels firaires

El gremi reconeix que "s'han de fer la idea" que l'espai de la Devesa s'ha de buidar

El fred i la pluja han estat els principals protagonistes del primer cap de setmana de les Fires de Sant Narcís. Tot i que el temps va respectar el pregó, l'aigua va aparèixer durant els concerts que es van fer divendres a la nit a La Copa, i va acompanyar tot el dissabte i part d'aquest diumenge. Precisament el mal temps és "el principal obstacle" pels firaires, ja que en dies dolents "la facturació és zero". "És normal, la gent no vol sortir de casa amb els nens si plou", assenyala el portaveu de l'Associació de Firaires de les comarques gironines, Hug Castillo.

Tot i això, els primers actes de divendres al vespre com el pregó, a càrrec dels Diables de l'Onyar, van ser multitudinaris. Més tard, Els Catarres omplien l'escenari de La Copa, just abans que aparegués la pluja. Una pluja que va obligar a suspendre alguns actes com el Correfoc, l'intent de Rècord Guiness d'uns acròbates a les escales de la Catedral de Girona, o un dels més esperats, la Diada Castellera.

Qui no s'ha ressentit del mal temps, però, ha estat la Fira de Mostres que va obrir les portes aquest dissabte amb la inauguració de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, juntament amb el president del a Cambra de Comerç de Girona, Domènech Espadalé. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat per visitar-la aquest diumenge.

Decepció entre els gironins

La pluja i les baixes temperatures han provocat una baixada de públic en els molts actes programats. Els veïns de la ciutat s'han mostrat decebuts i esperen que el pont de Tot Sants sigui millor. La Cristina explica que més enllà d'algun sopar no ha fet "gaire res més". "Es fa difícil anar a barraques als concerts amb aquest temps", lamenta.

En Jordi coincideix amb ella i li sap "especialment greu" que s'hagi anul·lat la diada castellera. "Sempre hi anàvem i és una llàstima que s'hagi de suspendre", assenyala.

Cada cop menys caravanes

Una de les notícies ha estat la reducció del nombre de vehicles dels firaires al Parc de la Devesa. En concret han passat de 442 fa dos anys a només 148 aquesta edició de les Fires de Sant Narcís. Això suposa una reducció del 66% en nombre de caravanes, remolcs o camions a la zona de fires.

Aquesta dada és "molt positiva" per l'Ajuntament, però ha provocat "cert malestar" entre els firaires que es troben que no tenen "la mateix comoditat" a l'hora de treballar. Castillo reconeix que al final "s'hi hauran d'acostumar", però reconeix que la decisió "no ha agradat" al gremi.