Inaugurada la 57a Fira de Mostres de Girona que compta amb 393 expositors

Es podrà visitar fins el dijous 1 de novembre

Aquest matí ha quedat inaugurada la 57a edició de la Fira de Mostres de Girona, que es podrà visitar fins al dijous 1 de novembre al Palau de Fires de Girona i a les carpes del Parc de la Devesa.

Els visitants tindran l’oportunitat de passejar en més de 45.000 metres quadrats d’extensió, 393 expositors i 90 activitats repartides en 6 sectors principals: el tecnològic, l’automobilístic, l’alimentari, l’industrial, el turístic i el de decoració i construcció. La mostra és un espai de promoció del comerç, foment del negoci i d’exhibició de les últimes ofertes i novetats de cadascuna de les empreses que hi participen.

A la inauguració que ha tingut lloc aquest matí a les 10h, han assistit diverses autoritats, entre elles, el president del comitè executiu de la Fundació Fira de Girona i president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, que ha fet balanç de l’activitat empresarial i econòmica de les comarques gironines i ha assenyalat que “ha estat un bon any econòmic, malgrat algunes alertes catastrofistes i esbiaixades”. També ha afirmant amb contundència que “Catalunya va endavant, i Girona també”. Així mateix, ha conclòs que “es pot comprovar la bona salut de l’economia gironina quan es passeja pels estands de la fira”.

A continuació, el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat, Pere Vila, ha comentat que actualment “ens trobem en un moment decisiu per veure que a les comarques gironines podem fer una feina capdavantera, però també exigint-nos més”, tot afegint que des de la Generalitat han de ser còmplices de la feina de les empreses i de tots aquells negocis de nova creació oferint-los més ajuda i flexibilitat.

Posteriorment, ha agafat la paraula el President en funcions de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, qui ha destacat que la fira “ha resistit el temporal de manera exemplar gràcies a l’esforç de les administracions que apadrinen Fira de Girona i a la feina dels seus treballadors”, convençut de que la Fira de Mostres “continua en línia ascendent”.

Per últim, ha estat el torn de paraula de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha començat la seva intervenció assegurant que “la Fira de Mostres és principalment dues coses: una cita ineludible en l’agenda dels gironins i un aparador empresarial de les nostres comarques”. Tot seguit, ha destacat que esdevé “una oportunitat magnífica per teixir complicitats i fer xarxa entre el sector públic i el privat”, i ha conclòs que la Fira de Mostres “és un exemple de com respectant les nostres arrels, podem arribar a créixer i prosperar amb una fira que s’ha adaptat molt bé als nous temps”.

Enguany es tornen a posar invitacions disponibles a través de l’app de la Fira de Girona per venir a la Fira de Mostres de franc, vàlides 2 dies laborables de celebració de la fira, el 30 i el 31 d’octubre. L’horari és de 10 a 20h i el cost de l’entrada és de 4,5 euros els dies festius i de 2,5€ els dies laborables (30 i 31 d’octubre).