L'oposició de Tossa força un ple extraordinari per debatre sobre urbanisme

CiU vol que el consistori insti a la Generalitat a reunir-se amb SOS Costa Brava

L'Ajuntament de Tossa de Mar (la Selva) debatrà aquest dilluns 29 d'octubre sobre qüestions urbanístiques arran de la petició d'un ple extraordinari per part de CiU, que està a l'oposició. El plenari comptarà amb tres punts. El primer és demanar al govern de la Generalitat que es reuneixi amb la plataforma SOS Costa Brava, una entitat que vol aturar futures construccions del litoral gironí per evitar que es malmeti el territori.

El regidor d'Urbanisme de Tossa de Mar, Manu Mohedano, ha assegurat que aquest punt "crea sorpresa, perquè el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ja ha anunciat que es trobarà amb la plataforma". Per això, Mohedano no entén el sentit de convocar un ple extraordinari.

En un segon punt, el grup de CiU demana establir una moratòria de llicències urbanístiques al municipi. Aquesta aturada hauria d'allargar-se fins que la Generalitat presenti un nou Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner o una altre figura jurídica equivalent. Un tercer punt proposa revisar el Pla d'Ordenament Urbanístic del Municipi (POUM).

Davant d'aquests punts, des del govern recorden que la modificació del POUM es va aprovar de forma unànime el 2015. De tota manera, el govern ha afirmat que fins el mateix dilluns no decidiran el vot, pendents dels arguments que donin els regidors de CiU. Mohedano ha avançat que, a priori, tot sembla que el vot serà en contra, però ha detallat que volen sentir els motius que han portat a l'oposició de forçar aquest ple extraordinari.

En paral·lel, Manu Mohedano ha avançat a l'Agència Catalana de Notícies que el govern local també es reunirà amb la plataforma SOS Costa Brava per parlar sobre els projectes urbanístics previstos a Tossa de Mar properament. En aquests moments, la trobada està pendent de poder quadrar les agendes, però Mohedano ha remarcat que seria aviat.