Tira endavant la querella de VOX contra Madrenas pel canvi de nom de la plaça U d'Octubre

Els jutjats de Girona l'han derivada al Tribunal Superior de Justícia

El TSJC ha registrat la querella del partit VOX contra l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, pel canvi de nom i la placa de la plaça Constitució per U d'Octubre de 2017. El partit va presentar la querella el mes de juliol als jutjats de Girona, que ara l'han derivada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la condició d'aforada de Madrenas.

L'alt tribunal l'ha registrada i ha designat com a ponent la magistrada Mercedes Armas. La Sala d'Admissions haurà de decidir ara si l'admet a tràmit o no.

VOX va presentar la querella no només pel canvi de nom de la plaça sinó també per la placa on es qualifica l'actuació de les forces de seguretat de l'estat espanyol durant el referèndum de l'1-O de "brutal agressió". Segons el partit, Madrenas podria haver incorregut en els delictes d'incitació a l'odi, ultratge a Espanya, contra l'honor, malversació de fons públics i desobediència al Tribunal Constitucional.

A la querella, també hi van incloure la festa que es va celebrar el 21 d'abril per inaugurar el canvi i que va aplegar un miler de persones. VOX ho qualifica "d'acte reivindicatiu pagat amb fons públics".

L'endemà que es conegués la querella, Madrenas va acusar VOX "d'aixafar i esclafar ideologies diferents" i va dir que confiava que no s'admetés a tràmit. També va dir que no tenia por perquè no havia fet "absolutament res" i que el canvi de nom va respondre a un "acte comunitari".

"Qui té més representativitat democràtica?"

L'alcaldessa ha reaccionat ara a través de les xarxes socials amb un tuit criticant de nou l'actuació de VOX. Madrenas assegura que canviar el nom d'una plaça mai pot ser delicte i recorda que 18 dels 25 regidors del consistori van aprovar la decisió. "Però VOX, amb 0 regidors, ho vol evitar judicialment. Qui té més representativitat democràtica?", es pregunta.