Impulsen la creació d'un sindicat de llogaters a la ciutat de Girona

Un col·lectiu organitza un acte de debat amb entitats com la PAH o '+ Barri - Pisos Turístics'

Un conjunt de llogaters de la ciutat de Girona ha començat a fer les primeres passes per unificar-se i crear un sindicat d'afectats. La voluntat és poder crear un col·lectiu similar al que existeix a la ciutat de Barcelona, en què s'ha creat una xarxa de veïns afectats per alguns problemes de les condicions del lloguer i lluiten per corregir-los. De moment, aquestes primeres passes dels impulsors gironins es concreten en l'organització d'un acte el dissabte 10 de novembre.

Aquesta "trobada zero", tal com el col·lectiu organitzador ha definit la jornada del novembre, es dividirà en tres blocs a partir dels quals intentaran generar un "espai de debat entorn l'habitatge i els lloguers". En primer lloc, es vol analitzar la situació del lloguer a Girona i a Catalunya. En aquest punt, algunes entitats com ara '+ Barri - Pisos Turístics' o el Sindicat de Llogaters de Barcelona discutiran sobre les polítiques arrendatàries que es fan arreu de Catalunya.

En un segon apartat, es parlarà de les responsabilitats jurídiques que afecten als llogaters i d'aquesta manera obrir un espai de consulta amb tots els dubtes que tinguin els assistents sobre contractes de lloguer i responsabilitats jurídiques. En aquest bloc hi participarà l'advocada Montserrat Vinyets.

En una última part de la jornada, es crearà una assemblea oberta perquè tothom pugui exposar els seus casos i expressar els seus dubtes i opinions. Aquesta assemblea servirà de "primera pedra" en la creació del nou sindicat de llogaters de Girona.

La creació d'aquest col·lectiu és una reivindicació d'alguns ciutadans davant l'augment dels preus de lloguer i la "dificultat creixent d'accés a l'habitatge". A més, els impulsors de la iniciativa denuncien una "capacitat de resposta insuficient" per part de les administracions locals al problema.

Per aquests motius, es vol crear una xarxa de llogaters per tal de lluitar pels problemes que pateixen els afectats i treballar "per garantir l'accés a un habitatge digne arreu del país i concretament a la ciutat de Girona".