Figueres localitza un antic refugi antiaeri de la Guerra Civil a l'estació de tren

Les obres de millora dels accessos han fet localitzar-lo

Les obres de millora dels accessos a l'estació de tren convencional de Figueres han posat al descobert un antic refugi antiaeri de la Guerra Civil.

Segons avança el Setmanari Empordà, l'historiador David García Algilaga ja havia alertat de la seva possible existència però va ser un operari qui va fer la troballa divendres quan, mentre conduïa una retroexcavadora, va topar amb part de l'estructura de l'espai.

El refugi mesura setze metres i mig de llargada i dos d'amplada i compta amb dues entrades. L'alcaldessa, Marta Felip, ja ha anunciat que l'Ajuntament farà tot el possible per conservar i posar en valor aquest espai, tal i com es va fer amb el que es va localitzar a la plaça del Gra.

Visita la galeria d'imatges

L'historiador David García Algilaga havia alertat de la seva possible existència però va ser un operari qui va fer la troballa mentre treballava amb una màquina retroexcavadora. Les obres de millora dels accessos a l'estació de tren convencional de Figueres han posat al descobert un nou refugi antiaeri de la Guerra Civil.

L'espai, que se suma als que ja s'havien localitzat anteriorment a la plaça del Gra i la de Josep Pla, mesura uns setze metres i mig de llargada i dos metres d'amplada i compta amb dues entrades a banda i banda de la nau.

L'alcaldessa, Marta Felip, ja ha anunciat que faran tot el possible per conservar i posar en valor l'espai, tal i com ja van fer amb el de la plaça del Gra. En aquest sentit, han delimitat en superfície la zona que ocupa el refugi amb la voluntat que les obres no la facin malbé.