74 dotacions dels Bombers treballen en un incendi prop d'una urbanització a Castell d'Aro

Les flames ja han cremat 71,31 hectàrees

ACTUALITZAT 19:30h | Els Bombers de la Generalitat treballen aquest matí en un incendi forestal que s'ha declarat a la urbanització Can Manel de Castell d'Aro (Baix Empordà). L'avís l'han rebut a través de diverses trucades al 112 a les 12:49h, que ha rebut fins a 254 alertes de ciutadans i fins allà s'hi han desplaçat un total de 74 dotacions, de les quals dotze són mitjans aeris.

Les flames s'han iniciat en un barranc, avancen empeses per la marinada i es treballa intensament. De moment el flanc dret per on creixia el foc s'ha reforçat i ara es treballa en el segon flanc de la punta esquerra. A conseqüència de l’incendi, s’ha evacuat la urbanització Les Teules de Santa Cristina d’Aro, on les flames s'estan dirigint.

Els evacuats s’han de desplaçar fins el Pavelló d’Esports Municipal tot i que també s'ha habilitat la Sala Polivalent de Castell d'Aro on hi han mig centenar de persones. També s’ha ordenat el confinament de les urbanitzacions Can Semi, Can Manel i el Masnou de Castell d'Aro.

Segons informen els Agents Rurals, l'incendi afecta una superfície de 71,31 hectàrees la majoria forestals i 1,19 ha de terreny urbà segons dades provisionals. Per la seva banda, els municipis afectats de Castell d'Aro i Santa Cristina d'Aro han activat els seus plans d'emergències municipals per a incendis. A hores d'ara no s'han registrat ferits.

Pels voltants de les 16:30h els Mossos d'Esquadra han procedit a desallotjar el Resort Hapimag, l'Hotel Mas Torrellas, masia Can Batet, Can Riera, la zona de Vallvanera i el Club Golf Mas Nou. Pels voltants de les 18:40h s'han afegit a les tasques d'extinció dos grans avions amfibis d'extinció coneguts com FOCA juntament amb dos avions més de vigilància i atac, tots ells del Ministeri de Transició Ecològica del govern espanyol.

Visita la galeria d'imatges de l'incendi