Le Croupier s'envoltarà d'una quarantena d'artistes en el seu comiat

La banda actuarà a l'Auditori de Girona

Després de 10 anys de carrera, la banda de Le Croupier s'acomiada dels escenaris amb un concert especial titulat 'La Festé' aquest dissabte 20 d'octubre a l'Auditori de Girona, dins de la programació del festival Temporada Alta. En aquest sonat comiat hi participaran diversos artistes que acompanyaran al cantant Carles Cors a dalt de l'escenari.

Cors ha avançat que entre músics i tècnics hi haurà "més de 40 artistes" a dalt de l'escenari, entre els quals destaquen Marc Parrot, Mont Plans, o Mazoni. Més enllà de les col·laboracions, 'La Festé' serà un "concert de comiat en format de paròdia". El cantant ha assegurat que hi haurà referències "als 'egos' del rock and roll" que donaran el toc còmic a una nit trista per l'adéu de Le Croupier.

Durant 'La Festé' la banda recuperarà part de la seva seixantena de temes propis que han composat al llarg dels seus 10 anys de trajectòria. Però en el concert de l'Auditori també tornaran a sonar alguns dels cuplets que més agraden a la banda i els temes que més han marcat la trajectòria del grup.

Un concert en benefici a Oncolliga

A més, la banda també ha volgut donar un rerefons solidari a l'espectacle, ja que donaran un euro de cada entrada a Oncolliga. L'elecció d'aquesta entitat no és cap casualitat, ja que Cors ha afirmat que "quatre dels 40 artistes que actuarem aquest dissabte han patit aquesta malaltia" i per això han volgut tenir aquest gest.

D'altra banda, la data del concert és just l'endemà del dia mundial contra el càncer de mama. Per això, Le Croupier ha aprofitat aquest divendres per sortir a la plaça de Vi de Girona per assajar dos dels temes que es podran escoltar el dissabte a la nit a l'Auditori. Un concert a l'aire lliure i obert a tothom que ha coincidit amb l'acte institucional per commemorar aquest dia de lluita contra la malaltia.

Carles Cors ha aprofitat per interpretar el tema que porta el mateix nom que el concert de comiat, 'La Festé'. En ell, fa referència al canvi d'etapa que va suposar pel mateix cantant quan va patir el càncer de mama en primera persona. De fet, l'artista gironí ha assegurat que aquest tipus de càncer està molt enfocat a les dones, però "de cada 100 casos hi ha un home".

Sis mànagers, tres vedettes i un mugró extirpat

Amb l'humor que caracteritza la banda, Le Croupier fa un repàs per la seva carrera musical, en què han publicat set discs, han composat una seixantena de temes propis i han vist passar una quarantena de tècnics, sis mànagers i tres vedettes. Però també asseguren que la banda acumula dos malentesos amb la policia i un mugró extirpat, en referència al càncer de mama que va patir Carles Cors.

La banda va arrencar el 2007, quan Carles Cors va enregistrar la primera maqueta de forma casolana amb algunes de les seves composicions. Finalment, una discogràfica catalana va proposar-li a Cors enregistrar el primer disc de la banda produït per Marc Parrot.

Finalment el 2008 van treure al mercat el primer disc de la banda, que després del doble concert de presentació a la ciutat de Girona, va convèncer el públic i la crítica. Des d'aquell moment, Le Croupier ja va marcar una imatge pròpia amb el vestuari, les projeccions de vídeo i l'escenografia. Posteriorment van treure dos discs més.

Al 2014, però, la banda va optar per fer un gir a la carrera musical i Carles Cors va aprofitar per reivindicar el talent d'alguns gèneres musico-teatrals que van donar vida als teatres del Paral·lel de Barcelona entre finals del segle XIX i la Guerra Civil. Segons el compositor de la banda, aquests espectacles musicals formen part del patrimoni artístic i cultural del nostre país i cal apostar-hi perquè no desapareguin. I d'aquí va néixer el seu quart disc, 'Esperança Dinamita', que va resultar un espectacle que anava més enllà del que es podia sentir en el CD.

El 2016 el grup va voler donar continuïtat en aquest projecte però en aquesta ocasió centrant-se en la recuperació de la sarsuela catalana. Com a part de l'espectacle, Le Croupier va engegar una col·laboració amb Mont Plans que fins ara ha seguit lligada amb la banda.