Un globus aerostàtic s'estavella contra un edifici a Santa Coloma de Farners

Els dos ocupants participaven a la copa 'Gordon Benett' i van sortir dissabte de Bristol (Anglaterra)

  • Els sacs que fan de contrapés s'han precipitat als baixos de l'edifici © David Cara
    Els sacs que fan de contrapés s'han precipitat als baixos de l'edifici © David Cara
  • El globus aerostàtic ha quedat clavat entre les dues terrasses © David Cara
    El globus aerostàtic ha quedat clavat entre les dues terrasses © David Cara

Un globus s'ha quedat atrapat entre dos edificis aquest matí segons fonts testimonials durant uns minuts a l'edifici situat al número 8 del carrer Montseny de Santa Coloma de Farners. A partir d'aquell moment els dos ocupants han començat a llançar bosses de sorra al pati de l'habitatge per tal de perdre pes i tornar a agafar alçada. En reprendre el vol, la cistella, però, ha arrencat algunes teules dels edificis i ha fet malbé una de les canonades que recull l'aigua del sostre.

El globus ha continuat el vol fins a les afores del municipi, a la carretera del Castanyet, on els dos ocupants han aconseguit finalment aterrar sense resultar ferits.

Les dues persones que viatjaven en el globus són de nacionalitat americana. Participaven de la copa anglesa de globus aerostàtics Gordon Bennett i feia dos dies que volaven sense fer cap parada i ni tan sols dormir. 'Gordon Bennett és un concurs molt reconegut que premia l'equip que arriba més lluny', explica una de les ocupants, Cheri White.

White i el seu company, Mark Sullivan, havien sortit de Bristol (Anglaterra) dissabte al vespre. Com que no tenien 'prou bosses de sorra per creuar el Mediterrani', havien decidit canviar de recorregut, inicialment cap a Grècia, i creuar la península. 'Volíem anar cap al sud de la península i intentar arribar el més lluny possible', diu White. El mal temps i la falta de sorra, però, els ha obligat a aterrar abans del previst. 'Hem fet perdre alçada al globus i en sobrevolar els edificis, hem xocat contra algunes teulades', explica White. 'Tot seguit, hem buscat un espai ampli i hem aterrat', afegeix.

White ha explicat que en cap moment han patit per la seva vida. 'De risc n’hi ha a tot arreu', diu. Al contrari, tots dos han restat importància a l’incident. 'No ha estat excepcionalment complicat', ha dit.

Segons ha explicat la copilot, White i el seu company tenen previst la setmana vinent participar d'un altre concurs de globus aerostàtics.