Jutgen per tercera vegada el cuiner Pere Mià per no tenir assegurat el seu cunyat al negoci

La Seguretat Social reclama més de 21.000 euros al cuiner per quotes impagades

Aquest cas, que va començar arran d'una inspecció de treball al 2005, sembla que cada vegada s'embolica més. El TSJC ja ha invalidat dues sentències anteriors del cas i ha obligat a repetir el judici per considerar que la defensa no havia aportat totes les proves. L'advocada de Mià, Mercè Campeny, ha defensat que, pel fet de ser parella de fet d'un familiar del negoci, tenir Joan Sala en règim d'autònoms és legal. De fet, ha defensat que un canvi legal del 2007 equipara el reconeixement de les parelles de fet i les relacions matrimonials i que, per tant, no calia que Sala estés donat d'alta en règim general.

No obstant això, la inspecció de Treball va aixecar al 2005 una acta de denúncia en considerar que un dels treballadors del restaurant no podia estar pagant autònoms perquè no és membre de la família Mià i, per tant, havia d'estar contractat en règim general. Pere Mià ha al·legat des del principi que aquest treballador és un membre més de la família ja que fa més de vint-i-cinc anys que és la parella sentimental de la seva germana.

Ara bé, per la seva banda, Joan Sala ha negat davant del jutge ser la parella de la germana de Mià i ha dit que feia 25 anys que treballava 'més hores del compte' al restaurant 'de manera esporàdica'. Sala ha negat viure sota el mateix sostre que el cuiner i la seva germana i només ha reconegut una relació contractual contínua des del 2004, un any abans de la inspecció de treball.

Ara el jutge haurà de decidir quina versió es creu i si el polèmic cuiner s'ha manifestat disfressat davant els jutjats de Girona i, fins i tot, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona- ha de pagar la multa que se li demana.