Decomissats a la Jonquera 24 quilos de marihuana que uns traficants traslladaven en autobusos

Detenen un home i una dona

La Guàrdia Civil ha decomissat, entre dissabte i dilluns, 24 quilos de marihuana que els traficants traslladaven en autobusos de línia regular. Com a resultat de les intervencions que els agents han fet a la Jonquera (Alt Empordà), han detingut un home d'origen gambià i una dona de nacionalitat francesa. Segons informa la benemèrita, la primera actuació va ser dissabte a les quatre de la tarda, quan els agents van inspeccionar un bus que cobria el trajecte Barcelona-París. En una de les maletes que hi havia a la bodega, hi van localitzar tres paquets amb 9,7 quilos de marihuana. Com que la maleta no estava identificada, en aquesta intervenció no van detenir ningú.

En el segon cas, van trobar dues maletes sospites a l'autobús Girona-Gènova. Els agents van identificar els propietaris de les bosses i, davant seu, les van obrir. A dins hi van trobar diverses bosses que contenien 10,4 quilos de la droga.

La Guàrdia Civil va detenir els amos de les maletes com a suposats autors d'un delicte contra la salut pública. La matinada de dilluns, els agents van aturar un bus que feia el recorregut des de Barcelona fins a Venècia. També van trobar una maleta sospita que no duia identificació i la van obrir. L'equipatge contenia 3,8 quilos de marihuana. Tant els detinguts com la droga decomissada han passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.