ICV porta als jutjats l'exalcalde de Maçanet de la Selva per un delicte de corrupció urbanística

Denuncien que l'exalcalde va 'aprofitar-se del seu càrrec' per fer una compravenda de terrenys 'il·lícita'

ICV assegura que l'exalcalde (CiU) va aprofitar-se dels coneixements que tenia dels terrenys -que al 2001 havia requalificat de sòl rústic a sòl industrial- per comprar-los i 'especular' amb ells. 'Els terrenys es van requalificar al 2001 i, aquell mateix any, Guinó va constituir una empresa familiar immobiliària', explica el regidor d'ICV de Maçanet de la Selva, Josep Romaguera. Uns fets que, segons ICV, tenen relació amb la compra que l'empresa de Guinó Guibosch S.L- va fer de quatre dels cinc terrenys requalificats dos anys més tard. 'Va comprar els terrenys per 72.000 euros i un any i mig més tard els va vendre per prop de 910.000 euros', ha denunciat Romaguera.

ICV ha assenyalat que la compravenda d'aquests terrenys és 'il·lícita' i que té 'un rerefons de 'corrupció urbanística'. Segons Romaguera, Guinó va obtenir uns guanys 'desorbitats'. Uns beneficis que superen en un 1.300% els diners que va pagar per la compra dels terrenys.

El partit va presentar la denúncia la setmana passada davant la fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme. 'La denúncia no té una voluntat partidista', explica el diputat al Parlament d'ICV, Lluís Postigo. 'No volem acusar cap partit, perquè d'ovelles negres n'hi pot haver a tot arreu', ha afegegit. Segons Postigo, la denúncia té l'objectiu 'd'assenyalar aquelles persones que de forma egoïsta i lucrativa s'aprofiten del seu càrrec per treure'n un benefici personal'.