Vuit carreteres gironines tallades per inundacions o esllavissades

Les pluges obliguen a tallar els trens entre Maçanet i Blanes

  • Arbres bloquegen la GIV-5441 a Espinelves. Diputació de Girona
    Arbres bloquegen la GIV-5441 a Espinelves
    Fotos: Diputació de Girona
  • Una esllavissada talla la C-38 de Molló a Camprodon. Pep Coma
    Una esllavissada talla la C-38 de Molló a Camprodon
    Fotos: Pep Coma
  • Accés a Ribes de Freser per la N-260 completament inundat. @socenjoan
    Accés a Ribes de Freser per la N-260 completament inundat
    Fotos: @socenjoan

(Actualitzat 8:18h)

Les fortes pluges que han caigut aquesta matinada a les comarques gironines han obligat a tallar fins a vuit carreteres per inundacions o esllavissades. Aquestes són la C17 a Ripoll i la Garriga, la C35 a Massanes, la C38 a Camprodon, la Gi544 a Espinelves, la Gi552 a Arbúcies, la Gi555 a Riudarenes, la GiV5441 a Espinelves i la N260 a Ribes de Freser.

També s'ha informat de diverses restriccions de trànsit, com ara que es dona pas alternatiu a la N-260 a Sant Joan de les Abadesses; només es permet la circulació de turismes a la C-17 a Ripoll en sentit nord, s'ha localitzat una esllavissada a la GI-401 a Campdevànol i donat pas alternatiu a la GI-541 a Sant Hilari Sacalm. Des del Servei Català de Trànsit es recomana màxima prudència a l'hora de circular.  Amb tot, la circulació de trens entre Blanes i Maçanet ha quedat interrompuda.

Pluges acumulades i crescuda de rius

Les grans quantitats d'aigua acumulades han deixat registres de fins a 207,4 litres a Viladrau (Osona); 163,4 a Ulldeter (Ripollès); 148,3 a Molló (Ripollès) o 103,8 a Santa Coloma de Farners (Selva). Els riu Ter ha superat el llindar de perill a Ripoll mentre que el Fluvià ha fet el mateix al seu pas per Olot. El Freser al seu pas per Ripoll també registra una crescuda espectacular.