Buch demana màxima precaució a la ciutadania davant l'episodi de pluja intensa, vent i onatge

Protecció Civil fa una crida a la prudència

Després de la reunió del comitè tècnic del pla Inuncat i Vencat, el conseller d'Interior, Miquel Buch ha fet una crida a la precaució de tota la ciutadania davant l'episodi de pluja intensa que té lloc a Catalunya com a conseqüència de l'arribada de la cua de l'ex-huracà 'Leslie'. El conseller ha demanat no donar per acabat l'episodi amb la fi de la pluja intensa sinó també tenir en compte les afectacions que es podran produir al llarg d'aquest dilluns per culpa del vent i de l'onatge. En una mateixa línia s'ha pronunciat la directora general de Protecció Civil que ha reclamat ''prudència'' a la ciutadania i sobretot evitar desplaçar-se als espigons per fer-se fotografies. Ferrer ha demanat seguir les recomanacions de Protecció Civil.
Buch ha detallat que les precipitacions han començat a les comarques de Tarragona i que es preveu que aniran recorrent tot Catalunya fins abandonar el país per Girona. Per això, ha avançat que es podran produir afectacions al transport, sobretot al ferroviari a partir d'aquest dilluns, principalment a la R1 a causa de les onades. Les terres de l'Ebre i Tarragona han començat a registrar les primeres incidències i els Bombers ja han fet una desen de sortides a causa de la pluja, bàsicament per treure aigua de baixos i guals inundats.
Per poder donar resposta a totes les incidències, els Bombers han reforçat els parcs del litoral i el pre-litoral, les zones que possiblement més afectades estaran per les precipitacions al llarg d'aquest diumenge a la nit.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha advertit que es tracta d'un temporal de tardor i que es preveuen més de 40 litres per metre quadrat en mitja hora o més de 100 en 24 hores en determinades zones, així com onades de més de 4 metres d'alçada a qualsevol punt del país.

Des de Protecció Civil s'ha assegurat que s'estarà ''amatent'' tota la nit d'aquest diumenge i que dilluns al matí es farà una altra reunió per revisar la situació. Ferrer ha demanat que els ciutadans segueixin totes les indicacions del servei per les xarxes socials i els mitjans de comunicació.