La tempesta castiga Girona a l'espera de nous ruixats intensos aquesta matinada

Poden caure fins a 40 litres en mitja hora

 • El carrer Doctor Ametller, convertit en un riu. AiraDo
  El carrer Doctor Ametller, convertit en un riu
  Fotos: AiraDo
 • Un dels accessos de Girona, a la Copa, completament inundat. AAVV Barri Vell
  Un dels accessos de Girona, a la Copa, completament inundat
  Fotos: AAVV Barri Vell
 • Un dels accessos de Girona, a la Copa, completament inundat. AAVV Barri Vell
  Un dels accessos de Girona, a la Copa, completament inundat
  Fotos: AAVV Barri Vell
 • L'arbre que ha caigut a la pujada de les Pedreres. Pere Albertí
  L'arbre que ha caigut a la pujada de les Pedreres
  Fotos: Pere Albertí

La pluja que ha caigut a primera hora de la tarda d'avui a Girona ha produït diverses incidències al llarg de la capital del Gironès. L'acumulació d'aigua ha obligat a tallar diversos carrers i els principals accessos al Barri Vell han quedat impracticables per les inundacions.

Amb tot, els Bombers de la Generalitat han hagut d'actuar davant la caiguda d'un arbre a la pujada de les Pedreres, que s'ha precipitat damunt el carrer i impossibilitat la circulació de vehicles. L'aigua també ha deixat sense subministrament elèctric a 245 abonats del barri de Montjuïc, segons ha informat Protecció Civil.

Nou front les properes hores

De cares a aquesta matinada el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de perill molt alt davant l'arribada d'un nou front de precipitació el qual pot deixar fins a 40 litres en només mitja hora. Les comarques afectades són totes menys el Ripollès, que registra un avís de perill alt.

Pel que fa a l'acumulació d'aigua es preveu que en les properes 24 hores es puguin acumular més de 100 litres a l'Alt Empordà, el Ripollès, la Garrotxa i la Selva.

Aquestes tempestes són les restes de l'huracà Leslie que ha castigat aquests dies Portugal i arriba fins a terres catalanes més desfet com a tempesta tropical però encara actiu, duent vents del sud i est.