Protecció Civil recomana avançar el retorn a casa pel pont degut a la possibilitat d'inundacions

Les tempestes podrien descarregar més de 40 litres en 30 minuts

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per previsió de pluges molt intenses, que entraran pel sud, per Tarragona, a la tarda-vespre i escombraran tot el litoral i prelitoral, fins a Girona, durant la matinada. Les pluges poden arribar a descarregar més de 40 litres en 30 minuts. El subdirector de gestió d'emergències de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha recomanat als ciutadans que hagin marxat de pont que avancin el retorn cap a casa per evitar problemes a la carretera.
"Avui és un dia que si podem avançar el retorn al migdia o primera hora de la tarda serà millor", ha explicat a l'ACN, advertint que el fenomen meteorològic pot produir "afectacions" a la carretera, inclosos "talls i alguna petita inundació" en vies més locals que compliquin la mobilitat, especialment al litoral i el prelitoral.
Delgado ha recomanat també als ciutadans que parin especial atenció a possibles inundacions en zones urbanes, especialment en passos subterranis, i que evitin les zones on hi hagi creixement de rius o rieres.

"Pensem que aquestes pluges, que són molt intenses, poden produir afectacions a carrers, baixos o garatges", ha explicat Delgado, que ha recordat que l'aigua amb força "pot arrossegar una persona", com es va poder veure aquesta setmana a Tarragona, quan dues dones van caure per la força de les pluges a la ciutat.

"No baixem al soterrani, no creuem passos soterrats, sota les vies o zones ferroviàries, perquè la profunditat pot ser important i ens pot dificultar la sortida", ha advertit. "En l'entorn natural, el creixement de rius i rieres requereix especial atenció, i hem d'evitar travessar-los", ha afegit.