Ribas posa Bramon a lloc: ''la reposició de les obres del TAV és obligació de l'Estat''

Considera que les declaracions del subdelegat fan "vergonya"

Els retrets del subdelegat de l'Estat cap a l'Ajuntament de Girona –sobretot, amb el Tren d'Alta Velocitat (TAV)- ja han tingut dues respostes per part de l'equip de govern. La primera, a través de les declaracions de Carles Ribas; i la segona, a través de fets. I és que, avui mateix, el regidor del projecte ferroviari ha enviat cartes formals a la Subdelegació, a Foment i a Adif demanant-los una reunió "urgent" per tractar les obres pendents.

Ribas assegura que Bramon ha demostrat "manca de respecte" ja no només cap a l'alcaldessa sinó també cap a tots els gironins, "que fa deu anys que pateixen un maltractament continu per part de l'Estat" amb el TAV. El regidor recorda que fa poc temps que el subdelegat va assumir el càrrec i, per això, abans de llançar "desqualificacions", li demana que s'informi.

A Carles Ribas li preocupa que "tant PSC com PSOE" vulguin ara "intentar amagar les vergonyes" llançant la pilota damunt la teulada del consistori. "La reposició de les obres, i ho dic molt clarament, no és una qüestió que hagi de demanar l'Ajuntament, sinó que és d'obligat compliment per qui les fa", recorda el regidor, en referència als compromisos incomplerts.

Fan "vergonya"

"Segueix quedant pendent part del Mas Gri, de la zona del parc Central i tota la plaça Espanya; i tot això, és obligació de l'Estat fer-ho", afirma Ribas. Per això, el regidor del projecte ferroviari creu que les declaracions d'Albert Bramon fan "vergonya", i més encara quan diu que no li consta que hi hagi hagut reunions amb Foment i Adif.

"Hi ha hagut multitud de trobades i de correus electrònics; però nosaltres no entrarem en polèmiques estèrils, sinó que buscarem solucions", diu Ribas. I per això, el regidor assegura que si allò que vol el subdelegat és una "comunicació formal", més enllà dels e-mails, ja la té amb les cartes que avui mateix ha enviat.

Ribas també li fa saber a Albert Bramon que ells no posaran més llenya al foc perquè volen "solucions" i que, si vol fer de mitjancer, serà benvingut. Però sí que li demana que, abans de tornar a parlar del què queda pendent del TAV, faci "seguiment de tot el que ha passat". "Les seves paraules denoten manca de coneixement i delicadesa cap a la ciutat i tot allò que ha patit", diu.

Pendent del projecte

Pel què fa al nou Arxiu Històric, el regidor de Cultura admet que l'Ajuntament va rebre el protocol –Ribas parla d'un "esborrany"- per tirar endavant la permuta dels terrenys (perquè l'actual es troba al Barri Vell, al carrer Sant Josep, i el nou es construirà a Fontajau).

Ara bé, Carles Ribas diu que l'Estat aquí, encara ha de fer deures. D'entrada, tancar la valoració econòmica que ha de permetre desencallar la signatura, però també modificar el projecte que hi havia inicialment per a l'Arxiu. "Allò que no farem serà signar la permuta sense tenir la modificació del projecte, sense disposar de les valoracions econòmiques per part de l'Estat, i sense que secretari de l'Ajuntament les hagi validades", subratlla el regidor de Cultura.

Per això, Ribas li diu al subdelegat que, en una altra ocasió, abans de fer valoracions, el truqui. "D'aquesta manera, potser s'estalvia posar-se en aquest fangar de manera innecessària", conclou.