Detenen un menor per ferir amb una barra de ferro un agent dels Mossos en la protesta per l'1-O a Girona

Se l'acusa de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat i lesions

La protesta de dilluns al vespre davant la Subdelegació de l'Estat va congregar fins a 3.000 persones. Els manifestants, però, no es van poder acostar a l'edifici. A banda i banda de l'avinguda Jaume I, tanques entrellaçades amb cadenats impedien apropar-se a menys d'un centenar de metres de la Subdelegació. I al darrere, es van mobilitzar fins a una vintena de furgones i més de mig centenar d'agents dels ARRO i la Brigada Mòbil.

El punt més calent de la protesta, ja des d'un inici, va ser l'extrem que donava al carrer de al Sèquia. Aquí, centenars de joves van llançar pintura, ous i altres objectes –com ara llaunes de cervesa- contra els Mossos. A més, durant les tres hores que va durar la protesta, es van viure enfrontaments i moments de tensió amb la policia.

Durant la concentració, un agent dels Mossos d'Esquadra va resultar ferit després de rebre l'impacte d'una barra de ferro a la barbeta, que li va provocar un tall obert. L'agent va necessitar rebre atenció mèdica, però no ha causat baixa.

Detingut a comissaria

Els Mossos van identificar un menor allà mateix. El noi, acompanyat del seu advocat, s'hi ha presentat avui voluntàriament. Abans havia anat a la fiscalia de menors, però els Mossos l'han requerit a comissaria i, segons informen fonts de l'entorn del jove, un cop allà l'han detingut.

Segons indiquen fonts de la defensa, immediatament la seva detenció ha quedat sense efecte a l'espera que la Fiscalia de Menors el citi a declarar, probablement la setmana vinent. Els Mossos l'acusen dels delictes de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat i lesions.

Es dona la circumstància, segons ha pogut saber l'ACN, que en el moment dels fets el jove estava a punt de complir la majoria d'edat. De fet, quedaven poques hores perquè celebrés l'aniversari (ja que va néixer un 2 d'octubre).