Quim Ayats ja és oficialment l'alcaldable d'ERC per Girona

La seva ha estat l'única candidatura que s'ha presentat a les primàries

Quim Ayats serà el nou cap de llista d'ERC per Girona a les municipals del maig de l'any que ve. De fet, ja gairebé es podia donar per segur, perquè la seva era l'única candidatura que es va presentar a les primàries que va convocar el partit. Ayats la va entrar justament ahir –quan s'acabava el termini- acompanyada de 61 avals.

Calia veure, però, quin suport rebia la candidatura del senador gironí per part dels militants i simpatitzats. La votació s'ha celebrat aquest dijous al vespre, durant una assemblea al Teatre Municipal de Girona. Tenien dret a participar-hi tots aquells qui estiguessin adscrits a la secció local d'ERC Girona des de fa més de tres mesos.

Ayats ha rebut l'aval de més del 90% dels qui han dipositat el vot dins l'urna. Durant la presentació de la candidatura, Ayats ha explicat que ha decidit fer el pas per la seva vinculació –ja des de jove- amb Girona ciutat i el seu associacionisme.

El senador tampoc ha oblidat reconèixer la tasca d'aquells que l'han precedit i ha destacat "el passat i present d'ERC com a l'eina més eficaç per al país i per a la ciutat". Quim Ayats també ha volgut posar de relleu que la seva experiència al Senat també és un grau i ha destacat el valor de "la proximitat" de la política municipal.

Regidor de Joventut

Quim Ayats, nascut a Girona el 10 de maig del 1980, és membre de l'executiva d'ERC a la ciutat i actualment senador a Madrid. Va estudiar Ciències Econòmiques i Polítiques a la UdG, milita a ERC des del 2004 (després de passar per les JERC) i va ser portaveu de les joventuts del partit a la ciutat. Al 2007, va ser escollit regidor a l'Ajuntament de Girona i, durant el darrer tripartit, va assumir l'àrea de Joventut fins al 2011.

Ara, després d'un parèntesis, tornarà a la política municipal. Al Senat, Ayats ha estat portaveu de les comissions d'Hisenda, Economia i Empresa; Indústria, Turisme i Comerç; Treball, Migracions i Seguretat Social, i d'Incompatibilitats.

Un relleu anunciat

Ayats substituirà Maria Mercè Roca, que va ser cap de llista d'ERC-MES al 2015 i que és l'actual portaveu del grup municipal a l'Ajuntament. Precisament, aquest passat abril, Roca ja va anunciar que renunciava a ser alcaldable lamentant la manca de confiança per part de l'executiva local cap al seu equip. Una decisió que també va comportar que els regidors Martí Terés i Pere Albertí també renunciessin a presentar-se.

Actualment, ERC-MES té quatre regidors a l'Ajuntament de Girona (els mateixos que la CUP i el PSC). Les municipals del 2015 van suposar un canvi per al partit, perquè va recuperar presència al ple (ja que als comicis del 2011 no va aconseguir cap regidor).