Roba unes joies d'una casa a Torroella i les amaga dins una màquina expenedora d'aliments

L'home va ser detingut i posat en llibertat pel jutge

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 30 de setembre, a Torroella de Montgrí, un home de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí d’Ullà (Baix Empordà), com a presumpte autor d’un delicte de furt.

Els fets es remunten al passat 30 de setembre quan un home va sorprendre un lladre robant a l’interior del seu domicili a la població de Torroella de Montgrí. El lladre, en veure’s sorprès, va fugir corrents però va tenir temps per regirar els calaixos d’una de les habitacions i sostreure totes les joies.

El ciutadà va alertar la policia a través del telèfon d’emergències del 112, i una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana d’aquesta comissaria s’hi va adreçar.

La víctima, després de comprovar que li havien sostret joies, va decidir sortir amb el seu cotxe per tal de localitzar al lladre. Mentre circulava va trobar-lo fent autoestop a la població d’Ullà, i va observar que portava una bossa de plàstic plena d’objectes que li feia pensar que serien les seves joies.

La víctima va decidir recollir-lo i portar-lo fins l’estació, tot fent voltes de demora amb la intencionalitat de trobar una patrulla policial i demanar-los ajuda. Tot i això, quan va aturar turisme, l’home va sortir corrents.

Poc després, els agents van aconseguir localitzar i detenir al lladre a l’interior de l’estació d’autobusos de Torroella. Durant l’escorcoll li van intervenir diverses targetes de crèdit de diferent titularitat i un moneder amb uns 24 euros.

Els mossos van fer recerca per la zona per tal de trobar la bossa de plàstic amb les joies. Van inspeccionar tots els carrers adjacents, els contenidors d’escombraries i les papereres fins localitza-la a l’interior d’un dispensador d’una màquina de venda d’aliments.

En aquesta bossa van trobar totes les joies que acabava de sostreure, com ara arracades, anells, aliances, collarets, cadenes, segells, braçalets, penjolls, medalles i esclaves, d’or, plata i bijuteria, valorades amb més de 500 euros.

Els agents van detenir-lo per un delicte de furt ja que havia entrat al domicili per una porta metàl·lica que estava oberta.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 2 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.