La Diputació de Girona aprova set noves reserves forestals per conservar la biodiversitat dels boscos

Els propietaris de les reserves tindran prohibit talar arbres durant 25 anys

Les noves reserves forestals estan situades a quatre municipis de la Cerdanya -Ger, Meranges i Pardines i Ribes de Freser-, a tres del Baix Empordà -Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura-, a un del Pla de l'Estany -Sant Miquel de Campmajor- i a un municipi de la Garrotxa -Vall de Bianya.

L'objectiu d'aquests convenis és aconseguir una mostra de bosc madur envellit en contrast amb el bosc encara en fase d'aprofitament i una zona de bosc amb arbres vells per així augmentar la biodiversitat amb la presència, per exemple, que s'alimenten de la fusta morta o viuen a les cavitats dels arbres. Per fer-ho, els convenis preveuen que durant 25 anys els propietaris de les reserves -particulars o administracions- no talin els arbres de les zones protegides. En concepte del valor de la fusta que creixeria en aquest període de temps, els propietaris reben ajudes de fins a 15.000 euros.  

Els set nous convenis aprovats pel ple aquest migdia formen part d'un programa impulsat pel Departament de Medi Ambient i Territori de la Diputació de Girona que va néixer el 2005 amb la primera reserva forestal al Montseny. No va ser fins al 2008 quan es va començar a desenvolupar en el conjunt de les demarcació.