L'Escala ha reduit en un 87% el nombre d'excrements d'animal al carrer

La moto-aspiradora va recollir fins a 900 defecacions en només una setmana

El passat mes de maig l'Ajuntament de l'Escala va adquirir una moto-aspiradora per tal de facilitar el procés de recollida d'excrements d'animals domèstics al carrer. Amb aquella acció es volia posar fi a una imatge cada vega més comú als diversos carrers de la vila marinera.  Amb només una setmana es van arribar a recollir més de nou-centes defecacions, xifra que ha anat disminuint de forma progressiva a mesura que avançaven també els controls policials i la campanya paral·lela d’informació, prevenció i conscienciació. En aquest sentit, durant el mes d’agost la mitjana setmanal de recollida s’ha estabilitzat en uns 120 excrements per setmana, cosa que suposa una disminució d’aproximadament un 87% respecte l’inici de la campanya.

La Policia Local ha fet uns 150 controls aquest estiu en les hores en què acostuma a haver-hi més gent passejant els seus animals domèstics. L’objectiu ha estat especialment preventiu i de conscienciació, però també s’han aixecat una trentena d’actes per infraccions relacionades amb la tinença d’animals domèstics. Les sancions, en el cas de no recollir els excrements de l’animal a la via pública, són de 90 euros.

A nivell municipal es valoren positivament els efectes d’aquesta actuació de control i de l’acció de recollida i la millora que això representa per a la imatge i la salubritat del municipi. Tot i això, s’espera que aquestes dades encara vagin millorant i s’acostin el màxim possible a l’eradicació total dels excrements dels carrers. En aquest sentit, es continua fent una crida a la responsabilitat als propietaris d’animals domèstics per tal que es conscienciïn que no s’han de deixar els seus excrements als espais públics.