Descobreix els grups de les barraques de les Fires de Girona 2018

La programació musical enguany destaca per l'"accent femení"

La programació musical de les Fires de Sant Narcís s'ha donat a conèixer aquest dijous. Entre els caps de cartell, hi ha la formació de Burgos anomenat M.O.D.A., que combina instruments poc habituals com acordió, saxo, mandolina o clarinet amb influències de folk, country, punk i rock and roll. També es comptarà amb Els Amics de les Arts, fent parada a la ciutat en la Gira per acomiadar el disc 'Un estrany poder' en el que serà la seva primera actuació a la Copa, i Dr. Calypso, fent gira de comiat però en el seu cas pels seus 30 anys als escenaris.

Per altra banda, Els Catarres actuaran a les fires per tercer cop amb els temes del seu darrer àlbum, així com Xavi Sarrià i El Cor de la Fera, que també presentaran el seu nou treball a l'espai de la Copa.

La regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha destacat la "diversitat de registres musicals" que inclou la programació per tal que "tothom pugui participar a les Fires, trobar-hi un espai i sentir-s'hi a gust". També ha reivindicat el paper de les Fires com a "la festa major de tardor" a Catalunya que cada any atrau a grups musicals que hi volen presentar discos o cloendes de gires.

Pel que fa a les propostes d'altres espais, en l’escenari de Sant Feliu destaquen les actuacions de Nyandú i Joan Colomo, que presentaran els seus nous treballs, i la Black Music Big Band, que oferirà un repertori especial per les Fires "revisitant" els temes clàssics de la Motown. A més, també s’estrenarà el nou espectacle de Los Mambo Jambo, 'Los Mambo Jambo Arkestra', una proposta que portarà dotze músics a l’escenari de Sant Feliu.

L’envelat de la plaça de Miquel Santaló serà, un any més, el punt de trobada pels amants de les orquestres i la música de ball i hi passaran l’Orquestra Maravella, l’Orquestra Selvatana i La Principal de la Bisbal.

El públic familiar podrà gaudir amb les actuacions de migdia a la Copa de Xiula, Orelles de Xocolata i FunKids, un projecte de la Black Music Band i l’Auditori de Girona que barreja la música negra amb les danses urbanes dels Brodas Bros.