Girona recuperarà l'antiga font de l'Abella a Montilivi

Es condicionarà un espai per a l’esbarjo i crearà un nou accés de vianants al bosc de Montilivi

L’Ajuntament de Girona ha començat aquesta setmana les obres per recuperar l’antiga font de l’Abella. Aquesta és una reivindicació dels veïns i veïnes del barri de Montilivi i va ser un dels projectes més votats en els pressupostos participats del 2016 a la zona de Montilivi-la Creueta.

Les actuacions preveuen l’arranjament d’un paratge natural al voltant de l’antiga font, que es destinarà a espai d’esbarjo i ús social i on es col·locaran taules de pícnic. També està prevista la connexió de dues parts del barri de Montilivi a través d’un accés de vianants adaptat i abalisat. La zona que s’adequarà per al pas de persones ja és una drecera utilitzada habitualment tant pels veïns i veïnes com pels membres de les comunitats educatives i esportives ubicades a la zona del campus de Montilivi.

“Des de l’Ajuntament de Girona treballem escoltant els barris i portant a terme projectes que apostin per recuperar els elements identitaris i de cohesió social de la ciutadania en cadascun dels sectors. La construcció de la nova font de l’Abella respon a aquesta voluntat de l’equip de govern”, ha indicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Les tasques previstes inclouen la instal·lació d’una font connectada a la xarxa d’abastament d’aigua potable en l’esplanada que s’endinsa en el bosc a peu d’una alzina surera, al costat del Centre d’Educació Especial Font de l’Abella.

La font no s’ubicarà exactament al mateix punt on hi havia la font original, ja que l’antiga –de la qual encara es conserven les restes- s’abastava d’una deu d’aigua que actualment està inoperativa. Posteriorment, als anys 60, es va tornar a posar en funcionament la font, en una altra ubicació, però es va tapiar a causa del fet que s’abastia d’una deu amb aigua no potable i contaminable.

El termini estimat de duració de l’actuació és de tres mesos i l’obra s’ha adjudicat a l’empresa Construccions Pere Miquel SL per un import de 17.371,97 euros (IVA inclòs).