El Temporada Alta aposta pel talent del país amb 58 textos d'autoria catalana

La Fundació SGAE patrocina per primera vegada el Torneig de Dramatúrgia

La 27a edició del Temporada Alta manté la seva aposta pel talent del país i comptarà enguany amb 58 propostes d'autors catalans. El director del festival, Salvador Sunyer, ha aprofitat la presentació del VIII Torneig de Dramatúrgia catalana per reivindicar que "de les poques coses que tenim en aquest miserable país són els autors, no només teatrals". Sunyer ha criticat que "es queden molt a casa" i ha posat com a exemple Flandes, on l'any passat els flamencs van fer 2.150 funcions fora del seu país". "Això aquí no passa perquè no ho fem bé ni els directors de festival ni les institucions", ha lamentat tot subratllant que "ens hauríem d'esforçar una mica tots plegats". "Si les coses que es fan aquí són prou bones, perquè no som prou espavilats perquè es vegin a fora", s'ha preguntat tot afegint que "no és excusa la llengua".

La directora de comunicació i activitats de l'SGAE, Agnela Domínguez, ha explicat que els feia "molta il·lusió signar un acord de col·laboració amb el Torneig de Dramatúrgia perquè és "una cosa divertida, que és una festa pels autors, que és un moment de trobar-se". A més ha destacat que és una bona plataforma per la promoció" que té un marcat segell "molt gironí, molt català i a la vegada molt internacional". A més, Domínguez ha volgut mostrar el suport del "consell d'SGAE Catalunya" al festival i ha dit que espera que "aquesta col·laboració continuï en els pròxims anys".

El XVIII Torneig de Dramatúrgia es farà els dilluns 8, 15 i 20 d'octubre i el 5,12 i 19 de novembre a les vuit del vespre i la final serà el 10 de desembre a la mateixa hora. Aquesta competició va ser creada per Jordi Casanovas. Sobre un escenari hi competeixen vuit dramaturgs que posen sobre l'escena buida els seus textos en veu d'actors i actrius de reconegut prestigi.

58 espectacles d'autoria catalana

Salvador Sunyer ha destacat que enguany de la norantena d'espectacles programats al Temporada Alta, 58 són d'autoria catalana. "Aquesta és la part essencial del festival, les obres que són d'aquí", ha defensat. Entre els dramaturgs d'aquesta edició hi ha Àlex Rigola, Carla Rovira, Marc Angelet, Ivan Benet, Carol López, Clàudia Cedó i Daniela Freixas, entre molts altres.

'La lleugeresa i altres cançons"

El 6 d'octubre l'actor i director Ivan Benet debutarà com a autor amb 'La lleugeresa i altres cançons', un thriller musical amb tocs de David Lynch interpretat per Aida Oset, que canta i toca diversos instruments en directe, com la guitarra elèctrica. Benet ha explicat que el text vol ser un "homenatge a les infermeres del Clínic", on va estar ingressat "en una situació complicada".

Llibràlegs en clau femenina

Un any més el teatre entrarà a les biblioteques amb la quarta edició del Llibràlegs. Enguany ho farà de la mà de quatre autores catalanes: Marta Buchaca, Clàudia Cedó, Daniela Feixas i Carla Torres. Una proposta de teatre íntim on s'enllacen quatre històries breus entre dues actrius que interpreten vuit personatges diferents.