ERC suspèn de militància un regidor de Sils ''per falta de compromís amb l'1-O''

Juli García va generar una "atmosfera de dubtes i incertesa" entorn el referèndum

ERC s'ha quedat sense representació a l'Ajuntament de Sils (Selva) on només hi tenia un regidor. El comitè de garanties estatutàries del partit ha suspès de militància Juli García, després de valorar el cas i estudiar les al·legacions presentades durant els darrers mesos.

Segons ha explicat el president comarcal d'ERC La Selva, Josep Maria Bagot, la decisió s'ha pres després de veure que García continuava formant part de l'equip de govern, juntament amb els regidors d'IdS-MES i d'ICV, malgrat la "falta de compromís" que l'equip de govern va demostrar durant l'1-O. "No podem sustentar més aquest alcalde; li vam dir que prengués una determinació i com que no n'ha pres cap, ho fem nosaltres", ha afirmat amb contundència Bagot.

Durant els dies previs al referèndum, ja es van produir un seguit "d'irregularitats" i es va "crear una atmosfera de dubtes i incerteses que no estaven a l'altura de la cohesió que demanava la situació política del país", afirma el partit en un comunicat. Bagot ha recordat que l'alcalde Martí Nogué (IdS-MES), no va signar el decret de cessió d'espais i va arribar a demanar que ho fessin els regidors de l'oposició durant un ple. També ha fet referència a una suposada pèrdua de claus del col·legi electoral que va sembrar "dubtes" entre els veïns tot i que finalment es va poder obrir.

Per tot plegat, ERC considera que l'equip de govern "no va donar les facilitats" per poder fer la votació i el cas es va traslladar al comitè de garanties que finalment ha decidit la suspensió de militància del regidor.

El partit assegura que aquest matí se li ha comunicat en persona i que fa uns dies ho van fer per escrit. Juli García, però, no dona el cas per tancat i diu que "el procés no ha acabat i que hi ha al·legacions internes pendents". Ha declinat fer declaracions i no ha aclarit si seguirà al govern com a regidor no adscrit.