Interior multa al cantant Joanjo Bosk per participar als talls de l'N-II i l'AP-7 del 3 d'octubre

L'activista assegura que se l'acusa "d'organitzar, mobilitzar i donar instruccions a la massa"

El cantant empordanès Joanjo Bosk denuncia que el Departament d'Interior l'ha multat per participar "activament" als talls de carreteres que es van fer a l'N-II i l'AP-7, a l'Alt Empordà, durant l'aturada de país del 3 d'octubre.

Bosk ha explicat que va rebre la notificació fa 15 dies on se l'informa que la sanció és fruit del seu paper "d'organitzador" dels talls. "Diuen que vaig mobilitzar i donar instruccions a la massa que hi havia però això és totalment fals perquè jo era un participant més dels centenars de persones que hi havia", insisteix.

L'activista, a més, assegura que els Mossos d'Esquadra no el van identificar en cap moment. "Penso que a les portes de l'1-O no ens podem permetre que la repressió vingui del propi Govern", remarca.

Una onada de protestes

El 3 d'octubre de l'any passat, en el marc de l'aturada de país convocada per organitzacions, entitats i sindicats, es van fer concentracions i es van tallar diverses carreteres de Catalunya. L'AP-7 i N-II a l'alçada d'Hostalets de Llers (Alt Empordà) van ser dos dels punts afectats. Hi van participar centenars de persones, entre elles el cantant i activista Joanjo Bosk.

Fa quinze dies va rebre un avís de sanció del Departament d'Interior. Tot i que no ha volgut concretar-ne la quantitat, ha explicat que se l'acusa "d'organitzar, mobilitzar i donar instruccions a la massa" que hi va participar.

Bosk nega "rotundament" aquestes acusacions i recorda que aquests talls van ser "espontanis" en la majoria d'indrets del país. En aquest sentit, diu a més, que en cap moment els Mossos d'Esquadra el van identificar. "A l'expedient, es facilita la placa de dos agents que em van reconèixer però no em van demanar la documentació", insisteix. Per això, creu que se l'ha utilitzat de "cap de turc" perquè és una persona "coneguda a la zona".

El cantant es mostra "indignat" amb la situació i critica, a més, que la multa vingui de la pròpia Generalitat. "Penso que a les portes de l'1-O no ens podem permetre que la repressió vingui del propi Govern", afegeix.

Des d'Alerta Solidària han enviat un comunicat on mostren el seu suport amb Bosk i "la resta d'encausats i sancionats". Consideren que es tracta de "multes polítiques" i reclamen al Departament d'Interior que "no apliqui el codi penal i l'anomenada Llei Mordassa de l'estat espanyol.

Aquest divendres a les vuit del vespre han convocat una concentració de suport i una roda de premsa a Figueres per donar detalls del cas.