Detingut un camioner que conduïa fent ziga-zagues i quintuplicant la taxa d'alcohol

Els agents van aturar el camió amb moltes dificultats a l'autopista

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 19 de setembre a Sils (Selva), un home de 32 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sabadell (Vallès Occidental), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol i realitzar conducció temerària.

Els fets es remunten a la matinada del 19 de setembre, quan agents de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca van denunciar el conductor d’un camió que circulava sota els efectes de l’alcohol.  

Poques hores després, a primera hora del matí, agents de trànsit del sector de Girona van rebre l’avís de la Sala Regional de Comandament Operativa (SRCO) que hi havia un camió que circulava fent ziga-zagues per l’autopista AP-7 en sentit Barcelona.

La SRCO va rebre diverses trucades alertant d’aquest fet, entre elles la d’un mosso fora de servei que estava seguint el conductor del camió i veia com realitzava diverses infraccions de trànsit. El mosso va informar que el camioner no podia mantenir una conducció correcta ni segura dins del seu carril, posant en greu perill la resta d’usuaris de la via i que segurament aniria ebri.

L’agent va seguir el camió fins ser interceptat pels seus companys a l’A-2, en sentit Barcelona, al punt quilomètric 700.

Els mossos el van aturar al voral de la via, no exempts de dificultats, ja que mostrava evidents símptomes d’alcoholèmia i no responia a les ordres clares dels agents.

En fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu 0.81 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, 5 vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l.

El detingut, a qui no consten antecedents, va passar el dia 20 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual en va decretar la seva llibertat sense càrrecs.