La FPdGi celebra el desè aniversari incorporant una nova categoria internacional als premis

El guardó no tindrà dotació econòmica

La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) celebrarà el desè aniversari incorporant una nova categoria internacional als premis, que distingeixen la trajectòria de joves d'entre 16 i 35 anys en diferents disciplines. El guardó, que funcionarà per nominació, no tindrà dotació econòmica i busca detectar i premiar aquells que hagin destacat en qualsevol lloc del món per la seva feina, els seus mèrits i la seva "exemplaritat". A canvi, el premiat comptarà amb el suport de la fundació per donar a conèixer la seva tasca i fomentar la seva visibilitat arreu. Amb la creació d’aquesta nova categoria, des de la institució asseguren que fan un "primer i decidit pas" per internacionalitzar el seu model així com per consolidar-se com un "planter de talent jove" a nivell internacional.
Una altra de les novetats destacades de la desena edició dels Premis FPdGi serà l'increment de la dotació econòmica de la resta de categories (Arts i Lletres; Empresa, Social i Recerca Científica) –oberta a joves d’entre 16 i 35 anys que han nascut o resideixen a Espanya- i que es doblarà fins als 20.000 euros.

Les candidatures per les categories d'Arts i Lletres, Social, Recerca Científica i Empresa es poden presentar fins al 30 d'octubre mentre que les nominacions al Premi Internacional es podran realitzar fins al 30 de novembre. Tant el procés de nominació com la presentació de candidatures s'han de formalitzar a través del web de la fundació (www.fpdgi.org). Un cop finalitzi el procés de recepció de candidatures i nominacions, començarà el període de reflexió dels jurats i posteriorment, a partir de febrer del 2019, començarà una gira de proclamacions per diferents ciutats on s'anunciarà el guanyador de cadascuna de les categories.

En el Premi Internacional, el jurat valorarà especialment la projecció dels candidats en la seva dimensió més àmplia, en el fet que les seves aportacions han de ser conegudes a escala internacional, encara que sigui en un àmbit específic.

Des de la seva creació, els premis han reconegut la trajectòria de prop de 40 joves en diferents disciplines. Els guanyadors de l'any passat van ser el violoncel·lista Pablo Ferrández (Premi FPdGi Arts i Lletres ex aequo); la cantant Soleá Morente (Premi FPdGi Arts i Lletres ex aequo); l'enginyer aeronàutic José Miguel Bermúdez (Premi FPdGi Empresa); l'emprenedora social Arancha Martínez (Premi FPdGi Social); l'enginyera química María Escudero (Premi FPdGi Recerca Científica ex aequo); el químic Guillermo Mínguez (Premi FPdGi Recerca Científica ex aequo).