Les exposicions d'Esther Polo i ARC Pujol arriben a Blanes

Es poden veure a la Casa Saladrigas

Les exposicions La Cadira, de l’artista Esther Polo, de Bloqueig, d’ARC Pujol van arribar el passat 14 de setembre a Blanes, en el marc del projecte Art en Ruta, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva.

La instal•lació d’escultures que s’exposa l’artista Esther Polo a la Casa Saladrigas és un treball de recerca en el qual l’autora reflexiona sobre les incerteses i els neguits de la vida col•lectiva en el formiguer de les societats contemporànies.

L’artista multidisciplinari proposa una instal•lació que evoca a la reflexió d’un element de la nostra vida quotidiana, la cadira, que fora de context esdevé una nova obra, crea noves imatges, viatja, es barreja entre la gent i crea una nova visió.

Per la seva banda, l’escultor ARC Pujol proposa una exposició de 17 escales de bronze i alumini, un passeig sense fi que ens convida a descobrir l’espai i la forma, volums i corbes, moviment i reflex d’unes peces impossibles.

Tots dos artistes han estat seleccionats en la primera edició del programa “Art en Ruta”, que promou el Consell Comarcal de la Selva que té la finalitat de crear un circuit anual expositiu, difondre les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca.

El Consell Comarcal de la Selva s'encarrega de gestionar i coordinar l'exposició (transport, instal•lació) organitzar-ne el calendari de presentacions i fer-ne la divulgació i la comunicació en cada cas, amb el suport dels ajuntaments que participen en aquest projecte.

Art en Ruta és una acció dins el marc de la iniciativa SelvaCultura, que també inclou el portal www.selva.cultura.cat de promoció de l'activitat cultural de la comarca de la Selva, les jornades "Cultura, creativitat i desenvolupament local" i el Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva.
Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l'escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

Una aposta per l’escena cultural

Un exemple és la web SelvaCultura, que es va posar en marxa el maig de 2017, un portal de promoció de l'activitat cultural de la comarca de la Selva, amb una especial focalització entorn de les arts escèniques i visuals i la música que té l'objectiu d'impulsar l'activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per a la cultura dels municipis selvatans.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i la consellera de Cultura, Raquel Reyner, s'han mostrat molt satisfets de la tasca que s'està realitzant des de l’ens selvatà en aquest àmbit, que ha permès posar en marxa aquest nou espai cultural a la comarca de la Selva.