Jutgen un lladre que va calar foc a un cotxe robat amb un noi tancat a dins el maleter

L'acusat s'ha negat a respondre les preguntes i s'ha limitat a negar els fets sense donar explicacions

Un jove magrebí, Bachir Chbabi, s'ha assegut avui a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona. S'enfronta a una pena global de 24 anys de presó pels delictes de robatori amb intimidació, furt i intent d'assassinat. La fiscalia sosté que la matinada del 3 d'octubre del 2008 Chbabi va fer viure un autèntic calvari a un jove gironí: el va assaltar a punta de navalla, el va tancar al maleter d'un cotxe robat i, després de buidar-li 1.800 euros dels comptes corrents, va calar foc al vehicle amb la víctima a dins.

Davant el tribunal, l'acusat s'ha negat a respondre les preguntes del fiscal. I durant l'interrogatori de la defensa, Bachir Chbabi s'ha limitat a negar amb reiterats 'No' quan se li preguntava sobre l'autoria dels fets. L'única afirmació que ha fet ha estat per admetre que l'any 2008 era consumidor habitual de cocaïna.

Quan ha tocat el torn de declarar a la víctima, el tribunal ha ordenat que es portés l'acusat darrere un paravent per evitar que es veiessin. El jove, que ja va identificar Chabib durant la instrucció del cas, ha confirmat fil per randa tot el relat que fa l'acusació.

La víctima ha explicat al tribunal que la matinada del 3 d'octubre es trobava a l'aparcament de la Copa quan Bachir Chbabi el va assaltar a punta de navalla. Després d'arrabassar-li el telèfon mòbil i la cartera, el lladre el va obligar a dir-li els números secrets de les targetes de crèdit. Aleshores, el va fer entrar al maleter d'un cotxe –que havia robat aquella mateixa nit- i, amb ell tancat a dins, el jove magrebí va començar a fer ruta per diferents caixers.

En total, li va buidar 1.800 euros dels comptes corrents. Aprofitant un moment en què el lladre va aturar el cotxe, la víctima ha relatat que s'havia posat a donar puntades de peu per intentar sortir del maleter, tot i que no ho havia aconseguit. El jove magrebí, però, se'n va adonar i el va amenaçar amb fer-li mal si ho intentava de nou.

Cotxe calcinat

Un cop va tenir el botí, el lladre va conduir el cotxe fins a un descampat de Salt que hi ha a tocar de l'Hospital Martí i Julià. Allà, va calar foc al vehicle amb la víctima al maleter. Segons ha explicat el jove, Bachi Chbabi va intentar abaixar els seients posteriors, però com que no se'n va sortir, va decidir marxar abandonant la víctima a la seva sort.

El jove va aconseguir salvar-se de morir cremat després de donar puntades de peu de manera frenètica al respatller dels seients. 'Es van obrir una mica i, per l'escletxa que hi havia, vaig poder sortir fins a la part del darrere del cotxe; aleshores va ser quan vaig veure que el seient del copilot estava encès', ha explicat la víctima.

Un cop a l'exterior, la víctima ha explicat que havia vist Bachir Chbabi fugint corrents del lloc. El vehicle va quedar completament calcinat. La víctima, totalment desorientada i trasbalsada, va haver de caminar una bona estona fins saber on es trobava i poder alertar els Mossos d'Esquadra.

A preguntes de la defensa, el jove ha identificat l'acusat 'amb tota seguretat', perquè aquella nit li havia vist la cara tant en el moment de l'assalt com durant la poca estona que el lladre el va intentar alliberar del maleter.

24 anys de presó

Aquest cas, però, no és l'únic que la fiscalia imputa a Bachir Chbabi. També l'acusa d'haver assaltat un motorista a la zona de Montilivi de Girona i d'haver-li robat tant la cartera com el vehicle. Aquests fets van tenir lloc tan sols dos dies abans que l'acusat robés el cotxe, tanqués el jove al maleter i calés foc al vehicle al descampat de Salt.

Per tots aquests fets, la fiscalia demana inicialment que es condemni el processat a una pena global de 24 anys de presó. Pel que fa a responsabilitat civil, l'acusació publica sol·licita que Chbabi pagui una indemnització de més de més de 9.000 euros.

Aquesta no és l'única vegada que Chbabi s'enfronta a un tribunal. L'any 2007, un jutjat penal de Girona ja va condemnar el jove magrebí per un delicte de robatori amb intimidació.

  • L'acusat, Bachir Chbabi, es limita a negar tots els fets a preguntes de l'advocat de la defensa