Denunciats per vessar oli a la carretera i provocar tres accidents de trànsit

Havien comprat els bidons i perdre la càrrega mentre circulaven

Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment el 6 de setembre, dos homes de 31 i 49 anys, de nacionalitat espanyola, amb domicilis a Badia del Vallès (Vallès Occidental) i Rubí (Vallès Occidental), com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària per originar un greu risc per a la circulació. Un tercer home també va ser denunciat com a presumpte autor d’una infracció administrativa recollida a la Llei Reguladora de Residus.

Els fets es van iniciar el migdia del passat 22 d’agost en un taller mecànic de Sant Pau de Seguries (Ripollès) on dues persones van anar, amb una furgoneta, a buscar ferralla. El propietari del taller va donar-los diversa ferralla entre la qual hi havia dos bidons d’oli.

Una estona més tard els agents dels mossos d’esquadra van ser informats pel Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència, que entre la N-260 i la C-38, en un tram d’uns 10 quilòmetres, dins els termes municipals de Sant Pau de Seguries i Camprodon, hi hauria un vehicle que perdia líquid i hi hauria una gran quantitat d’oli a la carretera.

Els mossos es van dirigir cap al lloc i van constatar que a causa del vessament hi havia hagut tres accidents lleus, un d’una furgoneta i dos de ciclistes que havien caigut.

Mentre els serveis de manteniment de carreteres tornaven a deixar la via en condicions, els agents van saber que l’oli procedia d’un taller mecànic de Sant Pau de Seguries.

Els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial de Girona, es van dirigir al taller i, després d’identificar el seu responsable, li van aixecar una acta per la mala gestió de residus, que va ser tramesa a l’Agència de Residus de Catalunya.

Els mossos del Grup de Recerca i Documentació de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, van continuar la investigació i van identificar la furgoneta que hauria transportat els bidons d’oli.

Després de diverses gestions el passat 6 de setembre, els agents van identificar i denunciar penalment, el conductor i l’home que l’acompanyava com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària.

Els denunciats, que tenien antecedents van quedar citats i passaran a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll quan siguin requerit