El Saló de la Planta, Jardí i Complements de Girona perd un 20% de visitants

Ha rebut prop de 4.300 visitants i l'organització es mostra satisfeta

El Saló de la Planta, Jardí i Complements de Girona va tancar ahir a les tres de la tarda la 10a edició consolidat com a un espai de referència per al sector del viverisme i la jardineria, tant català com internacional. El saló s’ha mantingut com a un espai de negoci per als vivers i de presentació de les darreres novetats del sector.

L’organització del saló, Fira de Girona i l’Associació de Viveristes de Girona, s’ha mostrat satisfeta del resultat de la 10a edició de la mostra, que ha permès al públic conèixer els productes i les últimes novetats i tendències, tant del sector de la planta com dels complements. Expliquen que en aquesta edició, s’ha consolidat clarament l’aposta pel congrés que, per tercer any consecutiu, s’ha celebrat en el marc del saló. En aquesta edició, el saló s’ha centrat en la ‘Innovació tecnològica en reg i cobertes vegetals’.
 
La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha destacat que les ponències del congrés 'han suposat captar un públic molt interessant per a l’expositor' i, a més, 'han permès mostrar que el sector de la jardineria i el viverisme és molt dinàmic i atent als canvis del mercat'. En el mateix sentit, l’organització ha remarcat que l’SPV ha permès mostrar les darreres innovacions del sector que han creat expectatives per al públic que s’acosta al saló per conèixer les novetats i la possibilitat d’obrir nous mercats.

Caiguda de visitants

Pel que fa als visitants, el saló ha registrat en aquesta edició un descens del 20% respecte la darrera edició i ha rebut prop de 4.300 visitants.

Tant Fira de Girona com l’Associació de Viveristes de Girona s’han mostrat però satisfets dels resultats de les novetats que s’han produït en aquesta edició. La maquinària agrícola, que per primera vegada, ha participat a la fira, amb la presència de 14 empreses de maquinària per a jardineria i vivers, continuarà present al saló, en les properes edicions. També s’han mostrat satisfets els vivers de Barcelona que han participat per primera vegada al saló.

La 10a edició del Saló de la Planta, Jardí i Complements de Girona ha comptat en aquesta edició amb 85 expositors, 12 més que en l’edició anterior, que han ocupat un total de 6.855 metres quadrats. Al saló, s’hi ha pogut trobar tot allò relacionat amb el sector dels arbres, arbustos, coníferes, palmeres, fruiters i cítrics, planta de flor, planta d’interior, adobs i fitosanitaris, hivernacles, jardineria, llavors o mobiliari, entre altres.