Un gironí vol batre el rècord Guiness de tocar la bateria per reclamar la llibertat dels presos polítics

David Ferrer vol passar 144 hores seguides tocant a La Mirona

Tocar durant 144 hores seguides. Aquest és el repte que s'ha fixat David Ferrer, que vol aparèixer a la selecta llista del Guinness World Records. Ha començat aquesta mitjanit i aquest matí ja acumulava més de deu hores.

Per a la majoria, tocar durant més de deu hores pot semblar un fita inassolible, però per al repte d'en David aquestes primeres hores són una petita part del seu objectiu final. Per això, manté la concentració en tots i cada un dels temes, per seguir al ritme al límit de les cançons que prèviament ha escollit per tocar. Ho fa amb la mirada atenta al seu instrument, sense distreure's .

I entre cançó i cançó, un sol instant per eixugar-se la suor de les mans sense ni deixar anar la baqueta de les mans. La bateria està rodejada de gots de plàstic per beure aigua i tovalloles de diferents mides, tot a mà per no perdre el compàs en cap moment i poder seguir cap a la seva fita de les 144 hores tocant el seu instrument preferit.

Per tal que l'organització dels Guinness World Records validi aquesta fita, s'han hagut de garantir un conjunt de condicions. En primer lloc ha calgut que la sala de concerts de La Mirona estigués oberta"24 hores obertes durant els sis dies" que David Ferrer estarà tocant la bateria, segons les seves previsions. D'aquesta manera, qualsevol persona pot entrar per veure'l tocar en directe i, el més important, es garantirà l'accés a un inspector dels premis en qualsevol moment per tal que pugui certificar que està tocant la bateria.

Per aconseguir aquest rècord, però, l'organització li ha permès petits períodes de descans. Li han deixat escollir entre una aturada de cinc minuts cada hora o de vint minuts cada quatre hores. En David ha optat per aquesta segona opció. En aquests vint minuts pot aprofitar per menjar, anar al lavabo i dormir, però al cap de vint minuts ha de tornar a tocar l'instrument.

Més enllà d'això, també hi ha una càmera gravant la bateria i un cronòmetre sense parar mentre en David estigui tocant així com un llibre on la gent que el visiti podrà certificar que l'ha sentit durant l'estona que ha estat a la sala.

David Ferrer s'ha proposat aconseguir aquest rècord Guinness després d'haver-ho intentat l'octubre de 2013. Aquell cop, però, es va quedar a les 83 hores. Ara ha optat per tornar-ho a provar amb una nova fita que comportà pràcticament doblar el temps que va estar-hi el 2013.