Jutgen un caçador per matar-ne un altre durant una batuda de senglars a Torrent

La denúncia ha estat interposada per la vídua del caçador

La vídua de García és qui exerceix de denunciant. El lletrat de l'acusació demana que condemnin Agustín O. M. per una falta d'imprudència amb resultat de mort a una multa d'un mes, una retirada de sis mesos del permís d'arma i una indemnització de 200.000 euros. La defensa, exercida pel lletrat Carles Monguilod, demana que l'absolguin perquè considera que qui va actuar de forma imprudent no va ser el denunciat, sinó la víctima.

Durant la vista, Agustín O. M. ha explicat que com sempre que la colla sortia de cacera es van trobar a les set del matí a Llofriu. Des d'allà, van enfilar el camí cap a la zona de Mas Sureda, a Torrent. Els caçadors es van anar col•locant cadascú a la seva parada, separats per una distància de seguretat. Cap a dos quarts de deu del matí, un dels caçadors va avisar per l'emissora que havia vist un senglar que es dirigia cap a la parada on hi havia el denunciat.

'El vaig veure, el vaig seguir amb l'escopeta i, quan va passar per una clariana, vaig disparar però de seguida vaig notar alguna cosa estranya', ha explicat durant el judici Agustín O. M. Llavors, ha continuat relatant que va veure com el senglar marxava corrent i va decidir apropar-se a la zona on havia disparat. 'El vaig veure estès a terra i amb un forat al cap', ha explicat el denunciat que de seguida va alertar la resta de colla que hi havia hagut un accident i que Juan García havia mort.

'No vaig veure ningú més que el senglar però és que allà no hi havia d'haver ningú', ha explicat el caçador que explica que va ser el mateix García qui li va dir on havia de muntar la parada i cap a quina banda podia disparar per evitar accidents. De fet, l'informe dels mossos conclou que va ser la víctima qui es va moure més de 150 metres de la seva parada. 'Suposo que va ser per les ànsies de caçar un exemplar gran, potser el volia anar a esperar a la riera', ha opinat Agustín O. M. que conclou que García es va interposar en la trajectòria de la bala.