La proposta pel cap de setmana del 7 al 9 de setembre

Música, activitats i espectacles concentrats en un municipi

Amb la fi de l'estiu i l'entrada de la tardor hom podria pensar que les activitats de costa desapareixen i és hora de retirar cap a l'interior. Des de la redacció proposem activitats per fer a tocar la Costa Brava i amb un ampli ventall de possibilitats per a tota la família: la Festa Major de Castell d'Aro.

El pregó de Festa Major serà divendres 7 de setembre (20 h) a càrrec de la farmacèutica de la vila, Montse Félez a la Plaça Lluís Companys, on hi haurà instal·lades food trucks per poder-hi sopar tot gaudint, primer, de les havaneres de Peix Fregit (20.15 h) i tot seguit, del rock de Litus 3 (22 h) i Pelukass (00 h). A l’entorn de la Plaça Poeta Sitjar també s’hi desenvolupen les activitats familiars: animació amb Giriballa (divendres 7 · 18 h), l’espectacle de Jaume Barri (dissabte 8 · 17.30 h), la música Pot Petit (diumenge 9 · 17 h) i jumping, wipeout i pista americana (dilluns 10 · 16-19 h). Per als més menuts també hi ha un tobogan lliscador d’aigua de 75 metres al carrer Cal Rei (divendres 7 · 16-19 h) i la circulació del trenet de la Vall d’Aro al Parc de l’Estació (diumenge 9  · 11-13 h).

Concerts de l'Estereofònics

La celebració proposa, any rere any, un programa amb una vintena d’actes, de caràcter popular, per a tots els gustos i edats. La música, amb concerts gratuïts de nit, ha estat sempre una de les grans protagonistes. Enguany la festa major compta amb els següents a més dels ja mencionats;

Dissabte 8 de setembre · Sala Polivalent · 21 h · Gratuït
Tutú-Keké
Una banda de versions amb una actitud propera i de complicitat entre ells, que saben  transmetre al públic, fent dels seus concerts una festa en família. Un repertori ampli i variat, tant en estils com en artistes, els converteix en formació ideal per a les Festes Majors d’arreu, tot l’any.

Sala Polivalent · 01 h · Gratuït
Hotel Cochambre
El seu èxit es basa en el talent natural, la posada en escena i en una forma única d’interpretar les cançons, en un espectacle on es barregen l’elegància i la picardia a parts iguals. Un fenomen inimitable i imbatible, sota el mestratge del polifacètic director de l’hotel, Benito Inglada.

Diumenge 9 de setembre · Sala Polivalent · 22h / 00 h · Gratuït
Orquestra Selvatana
Joves intèrprets i nous cantants amb una gran preparació musical que, al costat de noms de prestigi que ja formen part de la història de la Selvatana, fan que dia a dia la formació cassanenca, que ja té 100 anys d’experiència, sigui imprescindible en les grans Festes Majors de tot el país.

Dilluns 10 de setembre · Sala Polivalent · 23.30 h · Gratuït
Orquestra Maribel
El que va començar el 2012 com una broma continua a dia d’avui igual. Una repassada als grans èxits de tots els temps, des de principis dels anys 80 fins a dia d’avui, tot barrejat amb tres parts de bon rotllo, bon humor, servit amb un aire fresc i renovat.

Sala Polivalent · 01 h · Gratuït
Orquestra Di-Versiones
D’una manera d’allò més personal i sense complexes, creen una bona dosis de ritmes desenfadats i de karaoke popular. Una barreja d’himnes dels anys 60, 70 i 80 amb pinzellades de les cançons de radiofórmula dels últims anys: un espectacle apte per a tots els públics!

Altres activitats

La resta de dies s'omplen amb activitats diverses, com la missa solemne a l’Església de Santa Maria (dissabte 8 · 12 h); correbars i batacuda amb Repercussió Palamosina des de la Plaça Poeta Sitjar fins a la Plaça de l’Església (dissabte 8 · 19 h); Cursa de l’Escurço en el marc de la Vall d’Aro Run Series 2018 amb un itinerari de 14 km amb punt de sortida des de la Plaça Poeta Sitjar -només inscripció prèvia en línia a www.tempsxcurses.com- (diumenge 9 · 8 h), campionat de petanca al Parc de l’Estació (diumenge 9 · 9 h), fideuada popular al la Plaça Poeta Sitjar (diumenge 9 · 13.30 h), batucada amb la Xaranga Damm-er de la Plaça Poeta Sitjar a la Plaça de l’Església on hi haurà berenar kid’s (diumenge 9 · 18 h).

També repeteix un clàssic de la festa: el correfoc amb els Diables de Pere Botero des la Plaça Poeta Sitjar (diumenge 09 · 22 h); la popular passejada en bicicleta del Parc de l’Estació fins a la Font Picant; i l’ofrena floral, parlaments institucionals i actuació de la Coral de la Vall d’Aro en motiu Diada Nacional de Catalunya (dimarts 11 · 10 h i 11.30 h). Com a epíleg de la celebració, diumenge 16 de setembre hi ha programada la caminada a la ruta de les fonts. Durant tots els dies de la festa es pot gaudir de la mostra pictòrica d’Arranz-Bravo a les sales d’art del Castell de Benedormiens (feiners 18-21 h, cap de setmana i festius 11-13 h i 18-21 h).