El Girona FC fitxa Seydou Doumbia per tres temporades

Procedeix de l'Sporting de Lisboa

El Girona FC ha fitxat el futbolista ivorià Seydou Doumbia. El davanter s’ha vinculat al club de Montilivi per tres temporades. L’atacant arriba, amb la carta de llibertat, procedent del Sporting de Lisboa.

Doumbia, nascut el desembre de 1987 a Abidjan (Costa d’Ivori) va iniciar la seva carrera futbolística en equips de la seva ciutat natal i altres formacions ivorianes com Athletic Adjamé, ASEC Mimosas o AS Denguelé. La temporada 2007-2008 té la seva primera experiència internacional al Japó, quan s’incorpora al Kashiwa Reysol. L’any 2008 desembarca a Europa, concretament al BSC Young Boys suís, on mostra la seva gran capacitat golejadora aconseguint cinquanta dianes en seixanta-quatre partits. Aquestes xifres fan que l’estiu de 2010 arribi a Moscou, convertint-se en jugador del CSKA. En seu període de quatre temporades amb la samarreta de l’equip rus, el nou jugador blanc-i- vermell anota vuitanta-quatre gols. Continuant aquesta progressió en les lligues del vell continent, l’hivern del 2015 Doumbia fitxa per la Roma. En les seves tres temporades amb l’equip giallorosso, intercala períodes de cessions amb CSKA, Newcastle, Basel i Sporting de Lisboa. La temporada passada l’equip portuguès, on estava cedit, decideix fitxar-lo i l’incorpora a la seva plantilla.

Palmarès

Doumbia també té una àmplia experiència en les competicions europees de màxim nivell. Ha jugat 31 partits de la Champions League (15 gols) i 8 matxs d’Europa League (5 gols).

El davanter del Girona té alhora una àmplia col·lecció de títols d’equip i personals, entre els que destaquen: 3 lligues russes; 1 lliga portuguesa; 1 lliga suïssa i 5 vegades màxim golejador de les lligues russa i suïssa.

Internacional

La presència de Doumbia a la selecció nacional de Costa d’Ivori és destacada. Ha vestit la samarreta del seu país en 37 ocasions, assolint un total de 9 gols i participant al Mundial de Sudàfrica. El 2015 va conquerir la Copa d’Àfrica guanyant a Ghana a la tanda de penals. Seydou Doumbia va transformar un d’aquests penals.