Neix la Cúpula de les Arts, una nova infraestructura cultural a Girona

La carpa iglú tindrà més de 2.000 metres quadrats

Girona inaugurarà un nou equipament escènic permanent. Es tracta d'una carpa de circ amb capacitat de fins a 800 persones per acollir diversos espectacles culturals, educatius i socials. Amb més de 2.000 metres quadrats, el recinte està integrat per una carpa iglú al voltant de la qual es disposaran espais per a magatzems, vestuaris, dutxes, sanitaris o el 'backstage'. La carpa ofereix un disseny únic a Europa amb una visió panoràmica sense columnes, d'una alçada de 14,5 metres. La planta tindrà una forma de polígon regular de setze costats i 28,5 metres de diàmetre. La promotora del nou espai multifuncional és Circus Arts Foundation, la fundació privada que anualment organitza el Gran Circ de Nadal al desembre i el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or.
Durant el dia, l'espai pretén acollir activitats formatives vinculades a la creació artística i, als vespres, convertir-se en alternativa per a esdeveniments corporatius, espectacles i actes culturals, lúdics o gastronòmics. A nivell de creació i formació, l'objectiu de la Cúpula de les Arts serà oferir un espai d'assaig per a l'acrobàcia urbana.
 
Coincidint amb l'obertura de Cúpula de les Arts, Circus Arts Foundation traslladarà les seves oficines de Figueres a Girona, després que aquesta ciutat acollís de manera definitiva el certamen de circ.

Es tracta de la fundació privada que anualment ja organitza a la capital gironina el Gran Circ de Nadal al desembre al Pavelló Municipal d'Esports de Fontajau i Elefant d'Or, el Festival Internacional del Circ al Febrer, al costat del Palau de Fires de Girona.