Els socis del Barça exploten contra la directiva per la nova política de Seient Lliure

Consideren que el club fa negoci a costa dels seus abonaments

Allau de crítiques contra la directiva de Josep Maria Bartomeu per la nova política de gestió del Seient Lliure al Camp Nou. Els socis del FC Barcelona han explotat després del primer partit de lliga en observar com el retorn obtingut en alliberar el seu seient ha estat ínfim.

Mentre el club va vendre entrades per 50 euros la més barata (3a graderia), els seus abonats s'han vist recompensats amb imports de 1,40 euros (aproximadament). La xarxa social Twitter s'ha omplert de queixes contra el nou sistema on molts dels socis han publicat captures de pantalla amb els ingressos del partit, el més beneficiat amb 7 euros mentre que la temporada anterior havia recuperat 40 euros en el mateix enfrontament.

El nou sistema estableix uns preus predefinits per a cada partit en forma de percentatges sobre l'import total de l'abonament. En aquesta primera jornada el soci podia recuperar un 1% de l'import del seu abonament anual (fins a un màxim del 95%) independentment del preu de l'entrada. Així doncs, un soci amb un abonament de 300 euros anuals pot recuperar 285 euros en total i en el primer partit podia ingressar 2,85 euros (el 1%). En cas d'alliberar l'entrada mínim 20 dies abans del match, s'incrementa en un 20% (sobre els 2,85 euros), en el cas de l'exemple doncs, es podria arribar als 3,42 euros en total.

El partit on es poden generar més ingressos és al Barça - R.Madrid, amb un 14% sobre el total de l'abonament.

L'objectiu del Seient Lliure, ideat per la junta de Joan Laporta, fou la d'incentivar al soci a cedir el seu seient a d'altres que no tenen oportunitat de visitar el Camp Nou, garantint així una rotació de públic i la possibilitat que mai aparegui l'estadi buit.

"Escàndol", "estafa", "engany" o "broma" són alguns dels adjectius i expressions que s'han pogut recollir a les xarxes socials les darreres hores. Amb tot, la pràctica totalitat dels socis han anunciat que no pensen alliberar més el seu seient si el club no es planteja redefinir la seva política, amb el prejudici que pot representar en els partits a casa on el Camp Nou pot mostrar un aspecte lamentable.

En el primer partit de Lliga es va registrar una entrada de 52.356 espectadors, la segona més baixa de tota la temporada passada.