Entren en servei les noves àrees blaves i verdes a Salt amb més pena que glòria

No es registra plena ocupació

  • Les zones blaves a l'Espai Gironès, la pràctica totalitat buides. M. Estarriola
    Les zones blaves a l'Espai Gironès, la pràctica totalitat buides
    Fotos: M. Estarriola
  • Les zones verdes del carrer Montserrat, habitualment ple de vehicles, presenta un aspecte desolador. M. Estarriola
    Les zones verdes del carrer Montserrat, habitualment ple de vehicles, presenta un aspecte desolador
    Fotos: M. Estarriola

Les anunciades noves zones blaves i verdes d'aparcament a Salt han entrat definitivament en servei després d'una setmana de retards. Inicialment aquestes havien de posar-se en marxa el 6 d'agost però en zones com el carrer de la Moreneta tot just es van començar a pintar les ratlles el dia 7.

Amb tot, ahir es van activar definitivament els parquímetres gestionats per Giropark i s'ha començat a sancionar els conductors. Fins ara només se'ls advertia i informava de que properament no seria possible aparcar-hi sense distintiu o el tiquet corresponent. Tanmateix, el seu ús no està essent aprofitat pels residents i la pràctica totalitat de les places d'aparcament es troben buides tot el dia. La mesura recaptatòria de l'Ajuntament es reparteix en 209 places de zona blava i 658 de zona verda, mentre que el cost dels diferents abonaments per a una persona empadronada a Salt és de 20 euros anuals, 10 euros trimestrals , 5 euros mensuals o 0,25 cèntims per dia complet. Per als no residents el preu és de 0,20 cèntims els 10 primers minuts amb un màxim de dues hores a raó de 0,02 cèntims addicionals per cada minut.

24 nous aparcaments de zona blava s'han situat a la zona del Carrilet, a tocar del passeig d'Olot, on hi ha un sector comercial on es vol aconseguir una major rotació de vehicles. Trenta-dues van al voltant de la Coma-cros, un equipament de referència, i 156 al voltant de l'Espai Gironès que compta amb 2.500 places pròpies d'aparcament (1.800 de soterrades i 700 en superfície).

Pel que fa a les zones blaves de les zones al voltant de l'Estació Jove, el passeig Països Catalans a l'alçada del mercat municipal i el carrer Torres i Bages han passat a ser verdes. La resta s'han situat sobretot a la Massana, la plaça Catalunya, el Veïnat i alguns sectors del Barri Vell i el barri dels Escriptors.