Un Santana pletòric exigeix al públic de Peralada que es posi dempeus

La fredor de la grada va desesperar al guitarrista mexicà

"A la vida hi ha la gent normal, que són molt insípids, i la gent boja, que s'ho passen molt bé", va dir ahir Carlos Santana a mitja interpretació del tema "Foo Foo" al Festival Castell de Peralada (Alt Emordà), fastiguejat de veure com el públic romania amb el cul enganxat a les cadires. "Viatgem per tot el món i no estem acostumats a tenir gent tant calmada. Tothom es comporta amb més foc i vibrants. Traieu el que porteu dins", apuntava el guitarrista de 71 anys davant un públic que la gran majoria eren de la seva generació i es van acabar posant dempeus.

El mexicà va "regalar" un concert de dues hores exactes a un públic que havia pagat fins a 310 euros per les entrades i que va omplir les grades del recinte en un sold out absolut. Vestit amb el seu característic barret; uns texans blaus, bambes; i una samarreta negra amb el lema "Now more than ever what the world needs" (Ara més que mai el que el món necessita) i el dibuix d'un colom simbolitzant la pau.

La selecció de temes no va decebre. "A love supreme", "Ascend", "Gypsy Queen", "Oye como va", "Samba pa ti", "Mona Lisa", "Maria Maria", Corazón Espinado" o "Smooth" són alguns dels 22 temes que van interpretar al llarg de la nit. La banda estava formada per Benny Rietveld (baix), David K. MAthews (teclats), Andy Vargas (veu), Karl Perazz (percussió), Tommy Anthony (guitarra i veu), Paoli Mejías (percussió), Ray Greene (veu) i, finalment, la dona del mexicà; Cindy Blackman Santana a la bateria.

Santana va transportar a l'escenari de Peralada la mateixa producció que l'acompanyaria en un gran estadi i amb projecció de vídeo en directe a una gran pantalla. Malauradament el realitzador tenia mal dia o bé no sabia el que es feia. Era incapaç de mostrar Santana durant l'execució dels riffs o els sols de guitarra, un fet total i absolutament imperdonable. Les imatges s'alternaven sense ordre ni concert, punxades amb total desori i desgana amb uns càmeres que tampoc aconseguien enfocar les imatges o mostrar un enquadrament en condicions.

L'artista deixa Peralada per seguir la gira per Europa aterrant a Marciac (França) demà mentre remata el nou àlbum "Africa Speaks The World Listens" que es publicarà l'any vinent.