Temporada Alta avança l'arribada de la 'Traviata' de Théâtre des Bouffes du Nord

El festival encarrega a Carla Rovira un espectacle sobre la llibertat d’expressió

Temporada Alta ha fet un nou avançament de programació aquest divendres i ha anunciat noves produccions i alguns noms internacionals que seran propostes “de pes” en el conjunt dels prop de 100 títols de teatre, dansa, circ, música, gènere familiar i altres disciplines, els quals s’anunciaran el proper 3 de setembre. Les novetats s’afegeixen ales 17 coproduccions que assumeix el festival, ja anunciades el passat mes de juny.

Entre les novetats destaca un nou espectacle internacional, ‘Traviata (You deserve a better future)’, la particular versió de la companyia Théâtre des Bouffes du Nord sobre l’òpera de Verdi. Producció de l’espai teatral de referència de Peter Brook, el muntatge difumina la frontera entre teatre i òpera. L’espectacle arriba al festival enmig de la seva gira internacional i la funció a l’Auditori de Girona suposarà l’estrena a l’estat espanyol.

En l’apartat internacional també s’han anunciat la presència de creadors iberoamericans presentant noves produccions. Claudio Tolcachir remunta la seva obra més internacional, ‘L’omisió de la familia Coleman’ (que ja es va representar a Barcelona la temporada passada), ara en català i amb actors d’aquí. D’altra banda, Lautaro Perotti dirigeix a Carmen Machi a ‘Cronología de las Bestias’; i l’autor uruguaià Sergio Blanco estrenarà ‘Kassandra’ amb direcció de Sergi Belbel –coproducció de Temporada Alta i el TNC- i portarà l’estrena a Catalunya del seu text ‘El bramido’ de Düsseldorf.

1927 torna al programa internacional de Temporada Alta

Després d’haver passat l’any passat pel festival amb ‘Golem’ –i el 2016 pel Liceu amb ‘La flauta mágica’-, la companyia britànica 1927 —única en la integració narrativa de la pantalla i el vídeo amb un relat teatral particular— torna amb l’espectacle que la va llançar a la fama ja fa un temps, mai vist a Catalunya: ‘The Animals and Children took to the Streets’, una novel·la gràfica que pren vida gràcies a la màgica interacció entre les tres actrius i el joc videogràfic creat per Paul Barritt.

Temporada Alta també reivindica “el seu compromís amb l’actualitat” i anuncia l’encàrrec que ha fet a la creadora Carla Rovira (i un equip integrat per Laura Blanch, Ramon Bonvehí i Pau Mosaló- perquè creï un espectacle sobre la llibertat d’expressió. La proposta de Rovira és un muntatge titulat ‘Calla, Hamlet, Calla’, que pren com a punt de partida l’essència del dubte de Hamlet per obrir un debat sobre els límits de la llibertat en les decisions.