L'autòpsia no detecta signes de violència al cadàver localitzat en un dels marges del riu Ter

El cos correspón a un home sense identificar d'entre 40 i 50 anys

  • Aquesta és la zona on s'ha localitzat el cos sense vida © Taty Luisi
    Aquesta és la zona on s'ha localitzat el cos sense vida © Taty Luisi
  • Moment que es va recuperar el cos de l'home © rsarria.blogspot.com
    Moment que es va recuperar el cos de l'home © rsarria.blogspot.com

La macabra troballa es va fer ahir pels voltants de les onze del matí. Dues persones passejaven el gos per un dels marges del Pont de l'Aigua, que uneix Girona amb Sarrià de Ter, quan l'animal es va acostar al riu i es va posar a bordar. La parella va veure aleshores dues cames que emergien d'entre els matolls i immediatament van anar a donar l'alerta al centre cívic del Pont Major, que cau a escassos metres de la zona.

Durant el camí, però, es van trobar amb l'agent de barri de la Policia Municipal, i aquest va ser qui va posar el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra. Diverses dotacions de Bombers, agents dels mossos i el servei judicial es van desplaçar fins a la zona per rescatar el cadàver de la llera del riu.

El cos corresponia a un home, d'entre 40 i 50 anys, portava uns 28 dies sense vida i es trobava en un avançat estat de descomposició. Aquest dimarts, els forenses de l'IML de Girona han l'autòpsia al cos. Un primer examen ha permès descartar que hi hagués signes aparents de violència. Tot i això, però, com que el cos es troba en tan mal estat, encara no se n'ha pogut determinar ni la identitat ni les causes de la mort.

Els forenses han extret teixits del cadàver i mostres d'ADN per enviar a analitzar al laboratori. Es preveu que el resultat d'aquestes proves trigui encara uns dies. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació i estan comparant les dades del cadàver amb la base de dades de desapareguts del cos per esbrinar de qui es tractava.