Segon dia de temperatures mínimes de rècord per l'onada de calor a l'Empordà

El termòmetre no ha baixat dels 32,1ºC a Roses

L'onada de calor no afluixa i aquest diumenge s'han tornat a repetir per segon dia consecutiu temperatures mínimes de rècord a l'Empordà i el Barcelonès. El termòmetre no ha baixat d'uns increïbles 32,1ºC a Roses per culpa d'una persistent tramuntana reescalfada, que també ha afavorit que la mínima es quedés en 30,2ºC a la veïna població d'Espolla i de 30,3ºC a Portbou.

Al Baix Empordà, l'observatori de l'Estartit ha mesurat un mínima de 29,2ºC, la nit més càlida des del 1969 i superant amb escreix els precedents: 26,4 ºC el passat divendres i 26,1 ºC el 06 de setembre del 2016, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Paral·lelament, l'estació del Raval de Barcelona ha tornat a batre un nou rècord de temperatura mínima, un registre que ara s'ha situat en 29,8ºC. Protecció Civil manté l'alerta per onada de calor i informa que el 061 CatSalut Respon ja ha atès un total de 217 trucades relacionades amb la calorada, incloent consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.