Antifrau investiga 1,8 milions d'IBI no cobrats durant el mandat de Josep Marigó (PSC) a Blanes

L'oficina també investiga la llicència del Mercadona i la modificació urbanística de Mont-Ferrant

L'oficina Antifrau ha iniciat una investigació a l'Ajuntament de Blanes per tal d'esbrinar la possible prescripció i impagament de prop d'1,8 milions d'euros de l'Impost de Béns Immobles (IBI) en el període comprés entre 2003 i 2007 durant el mandat de Josep Marigó (PSC). Segons ha informat avui 'el Punt', dos membres de la direcció d'anàlisi s'han personat a les dependències municipals per tal de recollir informació al respecte. Una de les parts no cobrades més significatives és la que fa referència als 100.000 euros que la confraria de pescadors mai va pagar en concepte dels anys del 1997 al 2002, durant l'alcaldia de Ramon Ramos (CiU) i que ja no es podrien cobrar perquè el deute ha prescrit.

Per la seva banda Marigó va qualificar de 'fantàstic' la investigació que porta a terme l'oficina Antifrau ja que ell l'ha 'reclamat en molts plens' i mai li ha set lliurada. Amb tot, l'excalcalde titlla aquest procés de ser un 'problema 100% tècnic' i que 'no hi ha arbitrarietat política', ha dit.

D'altra banda, segons ha pogut saber AraGirona.cat, ambdós membres d'Antifrau també van procedir a recopilar informació per investigar la llicència atorgada al supermercat Mercadona i també la modificació urbanística que Marigó va aturar al sector Mont-Ferrant per evitar la construcció d'un bloc d'habitatges. Aquella polèmica decisió ja va portar aleshores que el consistori fos declarat nul pels tribunals i en resti pendent l'execució de la resolució del recurs.

Tensions en el tripartit

Molts d'aquests assumptes ja van crear tensions dins l'equip de govern entre Marigó (PSC) i Joan Puig (ERC), el qual es va negar en algunes decisions com la llicència del Mercadona i la modificació urbanística de Mont-Ferrant. Aquella tensió, fruit de les denúncies dels republicans van acabar amb el trencament del pacte de govern i la fi del tripartit a Blanes. Finalment el juliol de 2006, Marigó va cessar per decret els dos regidors republicans, Joan Puig al capdavant de la regidoria d'Urbanisme i Conxita Boldú, regidora de Promoció Econòmica i Turisme.