Jutgen quatre acusats per assaltar un empresari a la seva casa del Baix Empordà

Els homes s'enfronten a una pena de 35 anys de presó

Els fets que s'han començat a jutjar aquest dimarts van tenir lloc el 18 de desembre del 2007. A primera hora del matí, quatre encaputxats van entrar a casa d'un assessor laboral de Santa Cristina d'Aro. Els assaltants van exigir a la víctima que els entregués 10.000 euros i, segons sosté el fiscal, no van deixar d'amenaçar-lo en tot moment amb un ganivet.

En aquells moments, al xalet també hi havia dos treballadors, a qui els lladres també van retenir. El segrest va durar tot el matí, durant el qual l'empresari i dos dels lladres van anar amb cotxe fins a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) per anar a buscar 1.000 euros en efectiu. A més, els assaltants també es van emportar del domicili dos xecs per valor de 5.000 euros, diversos rellotges i ulleres de sol, una càmera digital i una consola Playstation.

Un cop van tenir els diners, els lladres van intentar emportar-se el cotxe de la víctima per fugir, però aquesta els va convèncer que els portaria allà on necessitessin, perquè li feia falta el vehicle. Els assaltants hi van accedir i l'assessor els va dur fins a Girona, on van arribar a primera hora de la tarda.

Per aquest cas, quatre joves romanesos d'entre 21 i 30 anys s'han assegut a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona. El ministeri fiscal els acusa d'un delicte de robatori amb intimidació i de tres més de segrest, i els demana una pena global de 35 anys de presó. A més, l'acusació pública també sol·licita que indemnitzin la víctima amb més de 2.000 euros.

Tres dels acusats ho reconeixen

Durant la vista, tres dels acusats (Ionut C., Vasilica T. i Constantin A.C.) han reconegut haver entrat aquell matí a robar a casa de l'empresari baixempordanès. Segons han sostingut, però, va ser una de les treballadores de la casa qui els va convèncer perquè assaltessin el xalet, amb la promesa que el seu propietari hi guardava 80.000 euros i també hi tenia cocaïna.

Precisament, aquesta noia –també romanesa i a qui no s'ha localitzat- havia mantingut una relació amb el quart acusat, Nicu M. Durant la seva declaració, aquest inculpat s'ha desvinculat de l'assalt, dient que aquell dia es trobava a Benidorm.

A més, tot i que hi ha proves en contra seu, els altres tres nois també l'han desvinculat dels fets. Segons han explicat, aquell 18 de desembre van entrar al xalet amb un quart compatriota, a qui havien conegut en una casa abandonada.

Pel que fa a la seqüència de l'assalt, Ionut C., Vasilica T. i Constantin A.C. han coincidit a explicar que, un cop la treballadora els va obrir la porta, tots van anar fins al dormitori. Allà es van trobar la víctima dormint i, després de despertar-la, li van exigir que els entregués 10.000 euros.

Cap d'aquests tres acusats, però, ha admès que durant les hores que va durar l'assalt haguessin amenaçat l'assessor laboral amb un ganivet. Segons han explicat, fins i tot en alguns moments es van arribar a treure les caputxes que els tapaven la cara.

Els tres romanesos també han explicat que, a l'hora de fugir, van accedir a què la víctima els portés amb el seu cotxe després que els digués que necessitava el vehicle per recollir els fills a l'escola. Durant el trajecte fins a Girona, els acusats també han declarat que havien anat tot el camí amb la cara descoberta.

Per la seva banda, l'assessor laboral ha sostingut que els assaltants el van amenaçar constantment durant totes les hores que va tenir lloc el segrest. L'empresari baixempordanès també creu que, tot i que els altres tres l'han exculpat, Nicu M. va ser el quart assaltant que aquell dia va entrar al seu xalet de Santa Cristina d'Aro.

El judici per aquest cas continuarà demà a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona.